Звезда без "Грофа" Божовића у "вечитом дербију"?!

Постоји могућност, најављује Стевановић, да и Божовић буде суспендован попут Николића прошле и Лалатовића ове сезоне, а то би значило да Црвена звезда без првог тренера иде у Хумску.

Фудбал 10.12.2015 | 22:30
Звезда без "Грофа" Божовића у "вечитом дербију"?!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић биће, попут Марка Николића прошле сезоне и Ненада Лалатовића ове, кажњен тромесечном суспензијом, тврди лист "Ало"!

Популарни "Гроф", уколико су сазнања овог листа који се позива на изворе у ФСС тачна, у том случају неће моћи да предводи црвено-беле у 150. "вечитом дербију" са Партизаном, заказаним за 5. март 2016. године.

"Да би се ово остварило", пише лист, "потребно је да Дисциплинска комисија ФСС реагује као у неким претходним ситуацијама, а уколико се казнени органи буду држали истих аршина, црногорског стручњака можда очекује тромесечна суспензија", наводи се у тексту.

Зашто?

Као најжешћи Божовићев преступ, уз подсећање да је већ једном ове сезоне био искључен, у мечу 1. кола Суперлиге са ОФК Београдом (2:6), наводи се искључење и потом одбијање да се напусти терен током утакмице осмине финала Купа Србије са Борцем из Чачка (1:5).

"У овом случају је направио и тежи прекршај, јер је одбио да изађе са терена када га је Мажић искључио, па је логично да следећа казна буде суспензија", пише "Ало".

Казну за Божовића најављује и "Спорт", али због другог преступа – одбијања да се појави на обавезној конференцији за медије, када је тренер Црвене звезде послао свог помоћника Срђана Максимовића да говори пред новинарима након убедљиве победе над Чукаричким од 2:7.

"Чека се његова изјава да бисмо могли да затворимо поступак. Уколико је он не да у предвиђеном року, а то је 48 сати, комисија и без тога може да донесе одлуку. Он је већ искључен против ОФК Београда, а сада је поновио исти прекршај и биће му изречена дисциплинска мера. Видели сте и сами на који начин смо казнили Лалатовића и Николића за сличне прекршаје, па сами процените да ли ће исти аршини бити примењени и на Божовићу", рекао је председник Дисциплинске комисије ФСС Жарко Стевановић у изјави за "Ало".

"Спорт", иначе, најављује још драстичнију казну за Лалатовића, али и челнике Војводине, због тога што се тренер тог клуба појавио на атлетској стази пред дерби са Партизаном у Хумској и потом водио екипу са техничке клупе, што није смео с обзиром на то да је био суспендован.

ФСС остаје при тврдњи да је Војводину обавестио о суспензији пре него што се ушло у последњих 24 сата уочи меча са Партизаном, док Новосађани настављају да тврде супротно и да се позивају на члан који каже да одлука о суспензији мора да буде уручена 24 часа пре почетка утакмице како би била важећа.

Уколико седница Дисциплинске комисије, која је ове сезоне казнила и Спартак ригорозно, одузимањем четири бода, буде одржана у току ове недеље, Божовић ће бити суспендован до периода 9. - 12. март, а то значи да ће се вратити на клупу тек за меч са Спартаком у Суботици.

У међувремену, пропустиће мечеве са Радником из Сурдулицеу Београду, Јавором у Ивањици, екипом Младости из Лучана код куће и Партизаном у гостима.

Црвена звезда под вођством темпераментног тренера из Мојковца, који је недељу за нама обележио и ружним медијским наступом испуњеним увредама на рачун новинара Моззарт спорта Дарјана Недељковића, има 18 победа и два нерешена резултата у 20 одиграних кола Суперлиге, што је довело до највеће предности над Партизаном у историји – 24 бода!

Коментари / 0

Оставите коментар