Ibišević: Sami smo krivi za EURO 2016.!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Herte Vedad Ibišević izjavio je da mu je neuspjeh u baražu za plasman na EURO 2016 teško pao, te smatra da je u dvomeču sa Irskom propuštena velika prilika da BiH zaigra u Francuskoj.

Fudbal 11.12.2015 | 09:20
Ibišević: Sami smo krivi za EURO 2016.!

Podsjetimo, BiH je u novembru ove godine odigrala 1:1 u Zenici i izgubila 0:2 u revanšu u Dablinu, čime se oprostila od sna da se po prvi put plasira na EURO 2016.

"Odgovornost za neuspjeh preuzimam zajedno sa svojim saigračima iz reprezentacije jer ovoga puta smo u baražu imali protivnika po mjeri. Zbog neuspjeha možemo kriviti samo sebe i nikog drugog. Međutim, to je sport. Iz svega treba izvući pouke i u naredni kvalifikacioni ciklus ući još jači i spremniji za nove izazove", kaže Ibišević.

Sjajni napadač BiH je ljetos u finišu prelaznog roka dres Štutgarta zamijenio dresom berlinske Herte. Za njega je to četvrti njemački klub za koji igra, a ispostavilo se da je dolazak u Berlin bio pravi potez.

"Dolazak u Hertu je zahtijevao period adaptacije, kako za mene tako i za moju porodicu. Izgleda da je taj period iz nas. Dobro se snalazim po gradu, ali i u klubu. Izborio sam mjesto prvotimca i ponovo dajem golove. Za naše dobre igre ove sezone glavni razlog je sjajna atmosfera koja vlada unutar ekipe. Zato i postižemo rezultate koji su iznad svih očekivanja. Naš osnovni cilj pred start Bundeslige bio je da klubu osiguramo stabilan status u domaćem takmičenju. Međutim, sada smo u samom vrhu tabele i naravno da ćemo pokušati tu ostati. Najviše slobodnog vremena, osim sa mojom porodicom, provodim sa saigračem Salomunom Kaluom, koji je nekada nosio dres Čelsija, rekao je Ibišević za produkciju Red Bul.

Ibišević je ove sezone odigrao osam utakmica i postigao četiri gola. Herta se nakon 15 odigranih kola nalazi na četvrtom mjestu bundesligaške tabele sa 26 bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar