Ибишевић: Сами смо криви за ЕУРО 2016.!

Репрезентативац Босне и Херцеговине и првотимац Херте Ведад Ибишевић изјавио је да му је неуспјех у баражу за пласман на ЕУРО 2016 тешко пао, те сматра да је у двомечу са Ирском пропуштена велика прилика да БиХ заигра у Француској.

Фудбал 11.12.2015 | 09:20
Ибишевић: Сами смо криви за ЕУРО 2016.!

Подсјетимо, БиХ је у новембру ове године одиграла 1:1 у Зеници и изгубила 0:2 у реваншу у Даблину, чиме се опростила од сна да се по први пут пласира на ЕУРО 2016.

"Одговорност за неуспјех преузимам заједно са својим саиграчима из репрезентације јер овога пута смо у баражу имали противника по мјери. Због неуспјеха можемо кривити само себе и никог другог. Међутим, то је спорт. Из свега треба извући поуке и у наредни квалификациони циклус ући још јачи и спремнији за нове изазове", каже Ибишевић.

Сјајни нападач БиХ је љетос у финишу прелазног рока дрес Штутгарта замијенио дресом берлинске Херте. За њега је то четврти њемачки клуб за који игра, а испоставило се да је долазак у Берлин био прави потез.

"Долазак у Херту је захтијевао период адаптације, како за мене тако и за моју породицу. Изгледа да је тај период из нас. Добро се сналазим по граду, али и у клубу. Изборио сам мјесто првотимца и поново дајем голове. За наше добре игре ове сезоне главни разлог је сјајна атмосфера која влада унутар екипе. Зато и постижемо резултате који су изнад свих очекивања. Наш основни циљ пред старт Бундеслиге био је да клубу осигурамо стабилан статус у домаћем такмичењу. Међутим, сада смо у самом врху табеле и наравно да ћемо покушати ту остати. Највише слободног времена, осим са мојом породицом, проводим са саиграчем Саломуном Калуом, који је некада носио дрес Челсија, рекао је Ибишевић за продукцију Ред Бул.

Ибишевић је ове сезоне одиграо осам утакмица и постигао четири гола. Херта се након 15 одиграних кола налази на четвртом мјесту бундеслигашке табеле са 26 бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар