Moguća poledica u višim predjelima

U većem dijelu Republike Srpske saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niskih temperatura u višim predjelima i preko planinskih prevoja moguć je nailazak na djelimično zaleđene lokalitete.

Republika Srpska 07.12.2015 | 07:40
Moguća poledica u višim predjelima

U kotlinama i uz riječne tokove u zapadnim, sjevernim krajevima i na istoku magla mjestimično smanjuje vidljivost i usporava i otežava vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Iz AMS skreću pažnju i na moguće odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Vozačima se savjetuje oprezna i sporija vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Danas će biti izvršen prevoz vangabaritnog tereta na relaciji MEL Otoka - MEL Karuše. Transport polazi sa gradilišta u Bihaću u 19.00 časova.

Zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu M-16, dionici Karanovac - Crna Rijeka u mjestu Bočac, saobraća se naizmjenično, lijevom trakom iz pravca Karanovca.

Produženi su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš. Saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog deminiranja terena biće povremenih obustava saobraćaja na magistralnom putu M-14,1 dionica Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova, i to u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Polučasovne obustave aktuelne su na istom magistralnom putu u naselju Liješće, lokalitet Šikare od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog deminiranja terena biće povremenih obustava saobraćaja na regionalnom putu Srebrenica 2 - Bratunac 1, lokalitet Potočari od 8.00 do 16.00 časova, do 16. decembra. Povremene obustave vršiće se u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor - Doboj, dionica Gornja Vijaka 2 - Razboj, u mjestu Dragalovci. Saobraćaće se nesmetano uz povremene potpune obustave saobraćaja za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta. Na ovoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 - Prnjavor, naseobina Lišnja), od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka 1 - Gornja Vijaka 2 privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka - Doboj, dionica Prnjavor - Doboj.

Radi poboljšanja uslova odvijanja saobraćaja u banjalučkom naselju Nova Varoš uveden je novi režim saobraćaja, jednosmjerno saobraćanje određenim ograncima Ravnogorske ulice, uz obilježavanje parking mjesta na kolovozu gdje za to postoje tehničke mogućnosti, dok će u određenim dijelovima te ulice i dalje na snazi ostati dosadašnji, dvosmjerni režim.

U ovom dijelu naselja pored osnovne škole i igrališta za djecu brzina kretanja vozila biće ograničena na 30 kilometara na čas.

Zbog modernizacije saobraćajnice do 25. decembra biće obustavljen saobraćaj u Ulici Veljka Mlađenovića, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

Gusta magla otežava saobraćaj u većem dijelu Federacije BiH. Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena na 20 do 50 metara.

Povodom održavanja ministarskog foruma, danas od 8.00 do sutra do 20.00 časova na snazi će biti zabrana prevoza eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Danas od 9.00 časova počinju radovi na sanaciji mosta u Reljevu, na dionici Jošanica-Rajlovac. Saobraćaj će se za vrijeme izvođenja radova odvijati jednom trakom naizmjenično.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Radovi se obavljaju i na putnim pravcima Zenica - Žepče, Stup - Rajlovac, Jablanica - Prozor, Jajce - Banjaluka, kao i na širem području Mostara. U toku su radovi i na petlji Blatuša u Zenici.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar