EL - Radonjić: Himki je bolji od Reala, što znači...

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa mora da odigra bolje nego protiv Real Madrida ukoliko želi da zabeleži pobedu protiv Himkija.

Košarka 04.12.2015 | 11:00
EL - Radonjić: Himki je bolji od Reala, što znači...

Crvena zvezda u petak u 20h dočekuje ruski Himki u utakmici osmog kola Grupe A Evrolige.

"Himki je kvalitetom igre pokazao da je bolji od Reala u ovom trenutku, što znači da mi moramo da budemo iznad realnog, da budemo još bolji nego protiv Madriđana. Pokušaćemo da dodjemo do nečega što bi stvarno bio veliki rezultat za nas. Čeka nas veliki meč", rekao je Radonjić novinarima u hali Pionir.

"Ako nas Himki i dobije, to može da se okarakteriše kao realan rezultat. Međutim, mi se nadamo i verujemo da možemo da uradimo još jednu dobru stvar", rekao je Radonjić.

U prvom duelu Himki je ubedljivo pobedio Zvezdu sa 91:53.

"Rezultat iz Moskve treba da posluži kao dobra napomena svega što se u tom periodu dešavalo i kako smo igrali i mi i oni... Nakon odredjenog vremena dočekujemo Himki koji nas je savladao sa 38 razlike, Himki koji je uloženim sredstvima, formiranim timom i dobrim igrama pokazao da ima velike ambicije u Evroligi", naveo je Radonjić.

"Ipak, mišljenja sam da će, kada izadjemo na teren sve to oko budžeta, pasti u vodu. Posle pobede nad Realom ambijent je drugačiji nego pre...", dodao je Radonjić.

Crveno-beli imaju skor od tri pobede i četiri poraza, dok ruska ekipa ima četiri trijumfa i tri poraza.

"Naša grupa je takva kakva jeste, iz kola u kolo donosi iznenadjenja. Himki je posle velike pobede nad Realom izgubio od Bajerna i sebi napravio situaciju da moraju da urade dosta toga da bi došli do Top 16", rekao je Radonjić.

Na pitanje koliko će Zvezdi pobeda biti potrebno da bi se plasirala u Top 16 fazu, Radonjić je rekao - šest.

"Sva tri meča ako dobijemo idemo dalje. Situacija je takva da možemo i sa pet da prodjemo... Teško je razmišljati sad o tome, a nije ni pametno, da budem iskren. Bitno je da mi budemo dobri. Ovo što smo pokazali u poslednje vreme nam daje razloga za optimizam da ćemo kad bude najpotrebnije biti dobri. Treba biti racionalan, pametan i treba biti na zemlji", naveo je Radonjić.

Trener crveno-belih je rekao da će u timu za ovaj meč biti i Markus Vilijams.

Komentari / 0

Ostavite komentar