ЕЛ - Радоњић: Химки је бољи од Реала, што значи...

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његова екипа мора да одигра боље него против Реал Мадрида уколико жели да забележи победу против Химкија.

Кошарка 04.12.2015 | 11:00
ЕЛ - Радоњић: Химки је бољи од Реала, што значи...

Црвена звезда у петак у 20х дочекује руски Химки у утакмици осмог кола Групе А Евролиге.

"Химки је квалитетом игре показао да је бољи од Реала у овом тренутку, што значи да ми морамо да будемо изнад реалног, да будемо још бољи него против Мадриђана. Покушаћемо да додјемо до нечега што би стварно био велики резултат за нас. Чека нас велики меч", рекао је Радоњић новинарима у хали Пионир.

"Ако нас Химки и добије, то може да се окарактерише као реалан резултат. Међутим, ми се надамо и верујемо да можемо да урадимо још једну добру ствар", рекао је Радоњић.

У првом дуелу Химки је убедљиво победио Звезду са 91:53.

"Резултат из Москве треба да послужи као добра напомена свега што се у том периоду дешавало и како смо играли и ми и они... Након одредјеног времена дочекујемо Химки који нас је савладао са 38 разлике, Химки који је уложеним средствима, формираним тимом и добрим играма показао да има велике амбиције у Евролиги", навео је Радоњић.

"Ипак, мишљења сам да ће, када изадјемо на терен све то око буџета, пасти у воду. После победе над Реалом амбијент је другачији него пре...", додао је Радоњић.

Црвено-бели имају скор од три победе и четири пораза, док руска екипа има четири тријумфа и три пораза.

"Наша група је таква каква јесте, из кола у коло доноси изненадјења. Химки је после велике победе над Реалом изгубио од Бајерна и себи направио ситуацију да морају да ураде доста тога да би дошли до Топ 16", рекао је Радоњић.

На питање колико ће Звезди победа бити потребно да би се пласирала у Топ 16 фазу, Радоњић је рекао - шест.

"Сва три меча ако добијемо идемо даље. Ситуација је таква да можемо и са пет да продјемо... Тешко је размишљати сад о томе, а није ни паметно, да будем искрен. Битно је да ми будемо добри. Ово што смо показали у последње време нам даје разлога за оптимизам да ћемо кад буде најпотребније бити добри. Треба бити рационалан, паметан и треба бити на земљи", навео је Радоњић.

Тренер црвено-белих је рекао да ће у тиму за овај меч бити и Маркус Вилијамс.

Коментари / 0

Оставите коментар