Klopov januarski plan za Liverpul koji će juriti titulu...!

Subotić, Rus i golman od 28.000.000 evra! Nemac je uspeo da podigne formu Redsa koji se polako vraćaju u vrh engleskog fudbala, a za novi iskorak su mu potrebna pojačanja.

Fudbal 04.12.2015 | 13:20
Klopov januarski plan za Liverpul koji će juriti titulu...!

Dolazak Jirgena Klopa je ipak probudio Liverpul i oživeo velike snove na Enfildu. Nemac je za kratko vreme uspeo da zaustavi sunovrat ekipe sa Enfilda, a potom i da digne formu kojom se Liverpul opet uključio u trku za plasman među četiri najbolja. Možda čak i u šampionsku trku s obzirom da Redsi kasne samo šest bodova za liderom Mančester Sitijem a do kraja godine ih očekuju dueli sa Njukaslom, VBA, Votfordom, Lesterom i Sanderlendom.

Ako bi Liverpul u narednih pet mečeva u kojima je favorit uspeo da ostvari dobre rezultate i osvoji makar 12 bodova, trka za šampionsku titulu više ne bi izgledala kao utopija. Pored dobrih rezultata, Klopu na ruku ide i forma ključnih igrača poput Kutinja, Firmina, Bentekea, Lalane, vratio se i Staridž… Klop raspolaže istim arsenalom kao njegov prethodnik Rodžers, ali kod njega sve bolje funkcioniše. Da bi Liverpul ostao u pozitivnoj seriji i pre svega se vratio u Ligu šampiona, Nemcu će biti potrebna i pojačanja u januasru.

Od samog dolaska nemačkog stručnjaka na Enfild se licitira imenima potencijalnih pojačanja. Neven Subotić je i definitvno želja Liverpulovog stratega koji želi da nastave saradnju iz Majnca i Dortmunda Nedavne Klopove reči da nema nikakav prećutni dgovor sa Borusijom o “nenapadanju”, odnosno da se neće ustručavati da dovede nekog od njenih igrača se pre svega odnose na Subotića čiji transfer bi iznosio oko 20.000.000 evra.

Druga želja Jirgena Klopa je momak kojeg je jurio i Brendan Rodžers. Reč je o Denisu Čeriševu iz Real Madrid koji je letos bio blizu prelaska na Enfild, ali je Rafa Benitez stopirao posao jer je želeo da Rusu pruži priliku u Madridu što se nije desilo, a verovatno i neće zbog situacije u kojoj se španski stručnjak nalazi.

Spisak januarskih pojačanja, Klop bi zaključio dovođenjem golmana s obzirom da Simon Minjole već neko vreme ne uliva veliko poverenje. Ostrvski mediji danas pišu da je Klop impresioniran Džekom Batlendom iz Stouka i da je spreman za njega da ponudi 28.000.000 evra. Stouk bi teško mogao da odbije takvu ponudu za engleskog reprezentativca…

Sa nastavkom aktuelne forme i januarskim pojačanjima u svim linijama tima, Jirgen Klop bi zaista mogao da postane čudotovorac koji se na Enfildu čeka već duže od dve i po decenije.

Komentari / 0

Ostavite komentar