Клопов јануарски план за Ливерпул који ће јурити титулу...!

Суботић, Рус и голман од 28.000.000 евра! Немац је успео да подигне форму Редса који се полако враћају у врх енглеског фудбала, а за нови искорак су му потребна појачања.

Фудбал 04.12.2015 | 13:20
Клопов јануарски план за Ливерпул који ће јурити титулу...!

Долазак Јиргена Клопа је ипак пробудио Ливерпул и оживео велике снове на Енфилду. Немац је за кратко време успео да заустави суноврат екипе са Енфилда, а потом и да дигне форму којом се Ливерпул опет укључио у трку за пласман међу четири најбоља. Можда чак и у шампионску трку с обзиром да Редси касне само шест бодова за лидером Манчестер Ситијем а до краја године их очекују дуели са Њукаслом, ВБА, Вотфордом, Лестером и Сандерлендом.

Ако би Ливерпул у наредних пет мечева у којима је фаворит успео да оствари добре резултате и освоји макар 12 бодова, трка за шампионску титулу више не би изгледала као утопија. Поред добрих резултата, Клопу на руку иде и форма кључних играча попут Кутиња, Фирмина, Бентекеа, Лалане, вратио се и Стариџ… Клоп располаже истим арсеналом као његов претходник Роџерс, али код њега све боље функционише. Да би Ливерпул остао у позитивној серији и пре свега се вратио у Лигу шампиона, Немцу ће бити потребна и појачања у јануасру.

Од самог доласка немачког стручњака на Енфилд се лицитира именима потенцијалних појачања. Невен Суботић је и дефинитвно жеља Ливерпуловог стратега који жели да наставе сарадњу из Мајнца и Дортмунда Недавне Клопове речи да нема никакав прећутни дговор са Борусијом о “ненападању”, односно да се неће устручавати да доведе неког од њених играча се пре свега односе на Суботића чији трансфер би износио око 20.000.000 евра.

Друга жеља Јиргена Клопа је момак којег је јурио и Брендан Роџерс. Реч је о Денису Черишеву из Реал Мадрид који је летос био близу преласка на Енфилд, али је Рафа Бенитез стопирао посао јер је желео да Русу пружи прилику у Мадриду што се није десило, а вероватно и неће због ситуације у којој се шпански стручњак налази.

Списак јануарских појачања, Клоп би закључио довођењем голмана с обзиром да Симон Мињоле већ неко време не улива велико поверење. Острвски медији данас пишу да је Клоп импресиониран Џеком Батлендом из Стоука и да је спреман за њега да понуди 28.000.000 евра. Стоук би тешко могао да одбије такву понуду за енглеског репрезентативца…

Са наставком актуелне форме и јануарским појачањима у свим линијама тима, Јирген Клоп би заиста могао да постане чудотоворац који се на Енфилду чека већ дуже од две и по деценије.

Коментари / 0

Оставите коментар