Terza: Zvezda dovodi domaćeg štopera i stranog vezistu!

Zvezdan Terzić je govorio o predstojećem prelaznom roku, ali i pojedinim planovima za leto.

Fudbal 27.11.2015 | 20:40
Terza: Zvezda dovodi domaćeg štopera i stranog vezistu!

U Crvenoj zvezdi već uveliko razmišljaju o formiraju tima koji će ih narednog leta uvesti u Ligu šampiona. Naravno, u nadi da će klub rešiti gorući finansijski problem i pribaviti tri do četiri miliona evra i koje je generalni direktor okarakterisao kao neophodne da bi se krunisali sjajni rezultati ekipe u prvih 18 kola Superlige.

Pored želje da se zadrži aktuelni tim kojim raspolaže Miodrag Božović, planirana su i pojačanja. Dva ove zime, a jedno po završetku sezone.

"Ima jedan igrač iz naše lige kojeg pratimo. Suzili smo izveštaje skauta i pratićemo ga u preostale četiri utakmice do pauze, blizu smo da ga dovedemo. Defanzivac je u pitanju", otkrio je Terzić i dodao:

"Verovatno ćemo dovesti tog štopera iz domaće lige i zadnjeg veznog stranca. Suzili smo selekciju na ta dva imena, oni su nam favoriti. Zavisi još od njihovih klubova i završnih razgovora, ali blizu smo da ih dovedemo, a na leto i jednog špica, golgetera. Tog igrača nećemo dovoditi reda radi, već će to biti kapitalac i moraćemo dobro da ga platimo da bi bio pravo pojačanje".

Za mesto centralnog defanzivca pominje se nekoliko imena, pa da ne licitiramo, dok je sve izvesnije da će konkurenciju u veznom redu pojačati bivši mladi reprezentativac Francuske, Damjan Le Talek iz Mordovije, iz koje je početkom avgusta stigao Mičel Donald, ispostavilo se, jedan od najkvalitetnijih stranaca koji su oblačili Zvezdin dres.

Da bi se saradnja sa ruskim klubom nastavila potrebno je prvo platiti 200.000 evra za otkup Donalda.

"Moramo da nađemo 200.000 evra do 20. decembra da platimo Mordoviji za Donalda, koji je kičma ovog tima", potvrdio je Terzić.

Do tog novca, kao i za plate aktuelnom igračkom pogonu, zaposlenima i dugove bivšim igračima, svesni su u Zvezdi, može se doći jedino prodajom Marka Grujića ili Aleksandra Kataija.

Međutim...

"Osim za Grujića, postoji i konkretna ponuda za Kataija, ali on ne može da ide pre avgusta... Razlika između njih dvojice, za koje imamo najviše ponuda, je u tome što onaj ko uzima Grujića, uzima ga kao investiciju za budućnost i može da plati sada, a da ga čeka do 31. avgusta, dok onaj ko kupuje Kataija, koji ima 24 godine, taj ga želi odmah, kao pojačanje. Nama to ne odgovara, jer nam i Grujić i Katai trebaju za kvalifikacije za Ligu šampiona. Ni njih dvojica, ni Donald, ni Vijeira, ni Ibanjez, ni Jovanović, za koje takođe imamo interesovanje, ne mogu da odu do kraja avgusta", poručio je direktor crveno-belih.

"Prvo ćemo ući u razgovore sa klubovima koji su spremni da za nekog našeg igrača plate sada, a ostave ga kod nas do kraja avgusta", još jednom je naglasio Terzić.

Po njegovom mišljenju, odluka da se neki igrač proda sada, a ode za šest meseci, ne obara tržišnu vrednost.

"Ne mislim da takva politika obara cenu, a sa druge strane, prihodi od UEFA takmičenja su enormno veliki i moramo pokušati da do njih dođemo".

Proteklih dana kancelariju generalnog direktora posetilo je nekoliko prvotimaca Crvene zvezde, a Terzić kaže da je to postala uobičajena praksa, potekla na njegovu inicijativu.

"Svi igrači su pokazali veliku želju da osvoje titulu i pokušaju da uđu u Ligu šampiona. Zato redovno i razgovaramo sa njima, kao i sa trenerom Božovićem.... Iskusnije igrače sam zvao da popričamo oko čitave situacije. Oni pokazuju puno razumevanje za finansijsku situaciju. Naravno da ih interesuje šta se dešava, ali dobro je to što su došli na moj poziv, a ne da pitaju šta se dešava. Moramo ići problemu u susret, ne smemo da čekamo da oni dođu da pitaju za platu, već je bitno da ih mi zovemo i kažemo im u kom smeru ide situacija, kako se rešava...", zaključio je Terzić.

"Jovović ima perspektivu"
Vladimir Jovović je u aprilu stigao u Crvenu zvezdu iz Sutjeske kao jedan od najboljih mladih fudbalera Crne Gore, međutim, 21-godišnji ofanzivni vezista još nije dobio priliku da zaigra u crveno-belom dresu. Prvo zbog suspenzije koju je "vukao" iz Crne Gore, a potom i odlukom trenera Božovića. Na pitanje šta se sa njim dešava, da li u klubu i dalje računaju na njega, Terzić je odgovorio:

"Tu je, trenira, ali za detalje bolje da pitate trenera Božovića... Jovović je mlad igrač i ima perspektivu, međutim, došao je iz kluba u kojem se trenira na nižem nivou, na njegovim pozicijama igrači igraju veoma dobro, tim se iskristalisao, a nije lako ući u ovaj tim Crvene zvezde", smatra Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar