Nadal brutalno iskren: Novak je skoro nepobjediv!

Rafael Nadal bio je veoma iskren na konferenciji za novinare posle poraza od Novaka Đokovića u Londonu.

Tenis 21.11.2015 | 21:15
Nadal brutalno iskren: Novak je skoro nepobjediv!

Španski teniser rekao je da Đoković u 2015. godini igra na neverovatnom nivou i da mu ne preostaje ništa drugo nego da mu čestita.

Đoković je pobedio Nadala sa 67:3, 6:3 i plasirao se u finale završnog Mastersa, svoje 15. uzastopno finale u 2015. godini.

Zbog čega je toliko teško igrati protiv Novaka? Šta je ključ?

„Sve. Udara lopticu neverovatno. Ritern mu je odivek bio neverovatan. Ove godine i servira sjajno, po mom mišljenju. I uz sve to ima mogućnost da igra bez grešaka, lako menja pravac. Radi sve dobro. Jednostavno, bolji je od mene i zaslužio je sve što je ostvario tokom cele sezone. Odigrao je jednostavno fantastično. Kada neko to radi, jedino vam ostaje da mu česitate i ne poželite mnogo sreće sledeće sezone“, rekao je Nadal uz osmeh.

Da li je dugačak meč protiv Davida uticao na tebe danas?

„Ne, ne, mislim da nije.“

Da li je teško da ne osećaš frustraciju posle ovakvog meča?

„Tokom svoje karijere u retkim situacijama sam bio frustriran. Kada je neko bolji igrač od vas, jedino što možete da pokušate je da pronađete rešenje. To sam i ja pokušao tokom meča. Danas nisam pronašao rešenje. Moram da prihvatim da je protivnik bolji i nastavim da radim vredno kako bih smanjio razliku koja postoji u poslednjih nekoliko meseci. On ne može mnogo više da napreduje, ja mislim da ja mogu mnogo. Mislim da sam već smanjio malo razliku. Ne protiv Novaka, ali protiv ostalih u vrhu jesam. To je za mene veliki napredak.“

Tokom predsezone, da li ti i ostali najbolji igrači razmišljate u sebi: ’Kako da pobedim Novaka?’ On je uvek u završnici turnira i ako želite titulu morate njega da pobedite.

„U ovom trenutku je tako, da. Nikada ne treniram misleći na druge. Razmišljam samo o svojoj motivaciji i kako da se unapredim. Svako se na drugačiji način motiviše. Videćemo. 2016. je nova godina. Nadam se bolja za mene. Novak je u ovom trenutku gotovo nepobediv. Kao što sam i rekao ranije, jedino što mogu je da mu čestitam. I ja sam nekoliko puta u karijeri bio u odličnim situacijama, ali se sve promeni kada se povredim. To što on radi je neverovatno. Tačno je i da ako neko može to da uradi, onda je to on, ali nije lako igrati na tom nivou četiri ili pet godina uzastopno.“

Da li je moguće porediti Novaka na vrhuncu i Rodžera Federera na vrhuncu?

„Da, moguće je, ali ja to neću uraditi“, rekao je Nadal uz osmeh.

Komentari / 0

Ostavite komentar