Надал брутално искрен: Новак је скоро непобједив!

Рафаел Надал био је веома искрен на конференцији за новинаре после пораза од Новака Ђоковића у Лондону.

Тенис 21.11.2015 | 21:15
Надал брутално искрен: Новак је скоро непобједив!

Шпански тенисер рекао је да Ђоковић у 2015. години игра на невероватном нивоу и да му не преостаје ништа друго него да му честита.

Ђоковић је победио Надала са 67:3, 6:3 и пласирао се у финале завршног Мастерса, своје 15. узастопно финале у 2015. години.

Због чега је толико тешко играти против Новака? Шта је кључ?

„Све. Удара лоптицу невероватно. Ритерн му је одивек био невероватан. Ове године и сервира сјајно, по мом мишљењу. И уз све то има могућност да игра без грешака, лако мења правац. Ради све добро. Једноставно, бољи је од мене и заслужио је све што је остварио током целе сезоне. Одиграо је једноставно фантастично. Када неко то ради, једино вам остаје да му чеситате и не пожелите много среће следеће сезоне“, рекао је Надал уз осмех.

Да ли је дугачак меч против Давида утицао на тебе данас?

„Не, не, мислим да није.“

Да ли је тешко да не осећаш фрустрацију после оваквог меча?

„Током своје каријере у ретким ситуацијама сам био фрустриран. Када је неко бољи играч од вас, једино што можете да покушате је да пронађете решење. То сам и ја покушао током меча. Данас нисам пронашао решење. Морам да прихватим да је противник бољи и наставим да радим вредно како бих смањио разлику која постоји у последњих неколико месеци. Он не може много више да напредује, ја мислим да ја могу много. Мислим да сам већ смањио мало разлику. Не против Новака, али против осталих у врху јесам. То је за мене велики напредак.“

Током предсезоне, да ли ти и остали најбољи играчи размишљате у себи: ’Како да победим Новака?’ Он је увек у завршници турнира и ако желите титулу морате њега да победите.

„У овом тренутку је тако, да. Никада не тренирам мислећи на друге. Размишљам само о својој мотивацији и како да се унапредим. Свако се на другачији начин мотивише. Видећемо. 2016. је нова година. Надам се боља за мене. Новак је у овом тренутку готово непобедив. Као што сам и рекао раније, једино што могу је да му честитам. И ја сам неколико пута у каријери био у одличним ситуацијама, али се све промени када се повредим. То што он ради је невероватно. Тачно је и да ако неко може то да уради, онда је то он, али није лако играти на том нивоу четири или пет година узастопно.“

Да ли је могуће поредити Новака на врхунцу и Роџера Федерера на врхунцу?

„Да, могуће је, али ја то нећу урадити“, рекао је Надал уз осмех.

Коментари / 0

Оставите коментар