Traži se poništavanje rezolucije o Kataloniji

Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je danas da je njegova vlada zatražila od Vrhovnog suda da poništi inicijativu parlamenta Katalonije o proglašavanju nezavisnosti ovog regiona.Katalonski parlament usvojio je početkom sedmice rezoluciju o početku procesa odvajanja od Španije, s ciljem da se samostalna država formira u narednih 18 mjeseci.

Svijet 11.11.2015 | 14:00
Traži se poništavanje rezolucije o Kataloniji

"Ovo nije samo reakcija na dokument usvojen u parlamentu. Ovdje je riječ o odbrani čitave zemlje", rekao je Rahoj na konferenciji za novinare poslije sjednice svog kabineta.

On je dodao da Kataloniji neće biti dozvoljeno da se odvoji od Španije.

Partije koje podržavaju nezavisnost sjeveroistočnog regiona osvojile su većinu u regionalnom parlamentu na izborima u septembru.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Md

11.11.2015 13:54

Pa vas spanac Havier Solana je poceo priznavati banane drzave i teroristicke rezime pa evo vam.ga sada vasi su avioni bombardovali Srbiju zeleci da otmete nasu teritoriju,bice toga jos mora da krenu od jedne drzave

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

11.11.2015 18:27

Библија јасно учи "да због греха народни вођа испушта цијели народ". Због Солане и бомбардовања СРБа Светог Саве праведним Законом Божијим распашће се Шпанија а затим и друге државе чије се владе огрешите о СРБе као Народ Божји!