Lorenco: Rosi je propustio posljednju šansu!

Novi šampion kraljevske klase Horhe Lorenco rekao je da smatra da je njegov timski kolega Valentino Rosi propustio poslednju šansu za desetu titulu.

Ostali sportovi 11.11.2015 | 17:40
Lorenco: Rosi je propustio posljednju šansu!

Lorenco je zahvaljujući trijumfu na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Valensije, za pet bodova u borbi za titulu pobedio ‘Doktora’, koji je na stazi “Rikardo Tormo” kao četvrtoplasirani prošao kroz cilj posle starta sa začelja.

Devetostruki svetski šampion je vodio u generalnom plasmanu sve do poslednje trke, kada ga je Lorenco pretekao.

Posle te trke, Rosi je rekao da Lorenco ne bi trebalo mnogo da slavi titulu jer je, kako kaže, nije osvojio na stazi, čime se osvrnuo na svoj ‘rat’ sa Markom Markesom. Španac je istakao da razume Rosijevo nezadovoljstvo jer je očigledno da smatra da mu je to bila poslednja šansa da osvoji desetu titulu.

“Jasno je da postoje mlađi vozači koji su brži od njega i statistika to potvrđuje. Sigurno je bio frustriran što nije imao brzinu koja bi mu omogućila da ostvari više pobeda i stigne u Valensiju sa većom prednošću. Ne znam šta će se desiti u budućnosti, ali je verovatno da mu je ovo bila poslednja šansa da osvoji titulu, kao što će se to jednog dana desiti i meni”, rekao je Lorenco.

Lorenco takođe smatra da bi Rosi bio šampion da je bio jednako brz kao on ili Markes.

“Nikakve kontroverze se ne bi desile da je Valentino bio brz kao Mark i ja i da je ostvario više pobeda. Da je bio brži i jednako konstantan, kao što je bio, i da se nije desilo to što se desilo u Sepangu, u Valensiju bi stigao sa ubedljivijom prednošću i lako bi osvojio titulu. To se nije desilo i on vrlo dobro zna da je propustio šansu za desetu titulu i to nije lako prihvatiti”, naglasio je Lorenco.

28-godišnji Španac je u nedelju osvojio svoju treću titulu u kraljevskoj klasi, a petu ukupno, i nema sumnju da ju je zaslužio.

“Na kraju je šampion onaj koji je osvojio najviše bodova, tako funkcioniše šampionat. Ali, morate da se vratite i pogledate kako je sezona protekla, brzine, statistike i sve to pokazuje da smo zaslužili titulu i zato možemo da budemo ponosni i uživamo”, istakao je španski motociklista.

Komentari / 0

Ostavite komentar