Лоренцо: Роси је пропустио посљедњу шансу!

Нови шампион краљевске класе Хорхе Лоренцо рекао је да сматра да је његов тимски колега Валентино Роси пропустио последњу шансу за десету титулу.

Остали спортови 11.11.2015 | 17:40
Лоренцо: Роси је пропустио посљедњу шансу!

Лоренцо је захваљујући тријумфу на последњој трци сезоне, Великој награди Валенсије, за пет бодова у борби за титулу победио ‘Доктора’, који је на стази “Рикардо Тормо” као четвртопласирани прошао кроз циљ после старта са зачеља.

Деветоструки светски шампион је водио у генералном пласману све до последње трке, када га је Лоренцо претекао.

После те трке, Роси је рекао да Лоренцо не би требало много да слави титулу јер је, како каже, није освојио на стази, чиме се осврнуо на свој ‘рат’ са Марком Маркесом. Шпанац је истакао да разуме Росијево незадовољство јер је очигледно да сматра да му је то била последња шанса да освоји десету титулу.

“Јасно је да постоје млађи возачи који су бржи од њега и статистика то потврђује. Сигурно је био фрустриран што није имао брзину која би му омогућила да оствари више победа и стигне у Валенсију са већом предношћу. Не знам шта ће се десити у будућности, али је вероватно да му је ово била последња шанса да освоји титулу, као што ће се то једног дана десити и мени”, рекао је Лоренцо.

Лоренцо такође сматра да би Роси био шампион да је био једнако брз као он или Маркес.

“Никакве контроверзе се не би десиле да је Валентино био брз као Марк и ја и да је остварио више победа. Да је био бржи и једнако константан, као што је био, и да се није десило то што се десило у Сепангу, у Валенсију би стигао са убедљивијом предношћу и лако би освојио титулу. То се није десило и он врло добро зна да је пропустио шансу за десету титулу и то није лако прихватити”, нагласио је Лоренцо.

28-годишњи Шпанац је у недељу освојио своју трећу титулу у краљевској класи, а пету укупно, и нема сумњу да ју је заслужио.

“На крају је шампион онај који је освојио највише бодова, тако функционише шампионат. Али, морате да се вратите и погледате како је сезона протекла, брзине, статистике и све то показује да смо заслужили титулу и зато можемо да будемо поносни и уживамо”, истакао је шпански мотоциклиста.

Коментари / 0

Оставите коментар