Iliev: Ko pokaže karakter - ostaće!

Sportski direktor Partizana kaže da uveliko radi na pripremi zimskog prelaznog roka.

Fudbal 10.11.2015 | 20:00
Iliev: Ko pokaže karakter - ostaće!

Od ekipe koja se nalazila na korak od plasmana u Ligu šampiona, Partizan je spao na borbu za Top 4 poziciju u srpskoj Superligi, što je i logično posle samo dve pobede u poslednjih 10 kola.

Kako se iz vikenda u vikend povećava bodovni zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom (trenutno iznosi 21 bod), scenario prednovogodišnje "čistke" profesionalnog pogona postaje sve realniji.

Sportski direktor Ivica Iliev u ponedeljak je posle sastanka klupskog rukovodstva najavio da će se igrači do kraja jesenjeg dela sezone nalaziti na svojevrsnoj audiciji.

"Karakter igrača je sada na najvećem ispitu. Moraju da shvate da je to ključ njihove budućnosti u klubu. Ko pokaže da je pobednik, može da razmišlja o onome što sledi u Partizanu", rekao je Iliev, a prenose "Večernje novosti".

On je pojasnio da su dva poluvremena utakmice u Jagodini - 2:2 (2:0), pravi primer onoga kako Partizan ne treba, odnosno treba da izgleda.

"U drugom poluvremenu se pokazalo da ima materijala, a prvo zaista ne bih da komentarišem, jer je bilo na nivou nekih prethodnih".

Iliev ističe da je uvek bilo kriznih perioda, ali da je ovo što se sada događa "previše".

U svakom slučaju, sastav će tokom decembra i januara pretrpeti dosta promena.

"Uveliko radim na prelaznom roku, ali iz razumljivih razloga ne mogu da govorim o imenima".

Partizanu do praznične pauze ostaje da odigra još osam utakmica - pet u Superligi, jednu u Kupu (osmina finala) i dve u Ligi Evrope, gde ima izglede da se plasira u narednu fazu takmičenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar