Podmeću mi da Crnu Goru guram u NATO

Verovao sam da podstičem promociju rodne grude, a iskorišćen sam za političku kampanju "Partnerstvo za sigurnu budućnost", kojom se podržava ulazak Crne Gore u NATO - otkriva za "Novosti" glumac Milutin Mima Karadžić.

Region 07.11.2015 | 20:45
Podmeću mi da Crnu Goru guram u NATO

Prema njegovim rečima, kada je pristao da učestvuje u reklami, tražio je da se na snimanju pojavi i neko iz Vlade Crne Gore, koja je bila organizator, kako bi se dogovorili u sklopu koje promotivne svrhe se radi. Ali, niko nije došao. Glumac tvrdi da nije potpisao nikakav ugovor, a onda je preko noći osvanuo na bilbordima kako reklamira NATO.

Mada nikada nije krio da je poreklom Crnogorac, tokom skoro četiri decenije života u Srbiji, ta činjenica mu nije predstavljala problem. A onda se javnost iznenadila, a saradnici počeli da se ograđuju kada se pojavio u spotu u kojem na brodu ispija vino, i uz još nekoliko kolega iz Crne Gore, promoviše put svoje domovine ka Partnerstvu za mir. Jedina rečenica koju izgovara je: "Da bi uživao kao čovek, moraš da radiš kao tri čoveka."

- Zbog mnogih stvari koje sam radio za pozitivan imidž Crne Gore, nisam o sebi čuo hvalospeve - kaže Mima. - Pohvaliti svoje nije nam svojstveno. Crna Gora je trenutno u velikim političkim previranjima. Čini mi se da je uvek tu i bila. Tužno je što se procena da li ste dobar ili loš čovek svodi na političku opciju koju podržavate.

Poznati glumac priznaje da je u poslednje vreme pominjan i prozivan, čak u nekim komentarima i pogrdno nazivan jer video-klip u kojem se pojavljuje promoviše ulazak Crne Gore u NATO. Nije imao predstavu da će to tako da izgleda. Nije ni, ističe, spomenuo NATO, spiker je to učinio umesto njega.

- Čim sam video spot i plakate, odmah sam zahtevao da moj lik uklone iz te kampanje, ali negde je ostalo u narodu da propagiram NATO. Nikad se u životu nisam politički izjašnjavao, niti me to zanima. Ne vidim svrhu da učestvujem u svemu tome, niti smatram da će neko otići da glasa za ulazak Crne Gore u Severnoatlantsku alijansu ukoliko vidi da i ja stojim iza toga. Ne sumnjam da će Podgorica sama da odluči šta je za nju najbolje, ali to će učiniti bez mene!

Sve izraženija politika netrpeljivosti i nerazumevanja Srbije i Crne Gore, u šta je silom prilika, nakratko, bio upleten i sam glumac, kako on smatra, godinama traje. Da li ona može da posvađa običan narod sa jedne i druge strane granice?

- Nemam problem sa tim što u Crnoj Gori sebe neko doživljava kao Crnogorca, a neko kao Srbina. Teško mi je da komentarišem političku situaciju. Glumac sam i želim da to i ostanem. Ne zanima me ko je u pravu, a ko nije. Svako može da se deklariše onako kako hoće, ali kod kuće. Nekad smo bili svi Jugosloveni, pa nas je bilo briga ko je koje nacionalnosti. Čak je bilo i simpatično biti Crnogorac ili Dalmatinac - završava glumac.

Nijedan političar na bilbordima

Mima smatra da danas za koju god nacionalnost da se opredeliš, zamerio bi se većini. Ako si javna ličnost, ne daj bože još i popularan, onda si kriv na kub. A, upravo je to i doživeo.

- Nisam ni za ni protiv ulaska Crne Gore u NATO. Zanimljivo je to da na tim bilbordima nema nijednog političara, već samo javne ličnosti. I to veoma uspešni ljudi - glumci, pevači i sportisti. Mislim da smo svi iskorišćeni za jednu ružnu priču - zaključuje Karadžić.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Safe

07.11.2015 20:02

Mima dobro glumiš, a još bolje lažeš!

ODGOVORITE
Name

GG

07.11.2015 23:58

Lazes.Izdao si Srbe a sada izdajes i Crnogorce.

ODGOVORITE
Name

re GG

08.11.2015 05:17

Vise ste naporni sa tim izdajama.....

Name

Djuka Vasojevic

08.11.2015 07:05

Bravo MAJSTORE.

Name

Ре

08.11.2015 07:45

Само што пре у НАТО јер то је једини сигуран пут са цели балкан.

Name

re

08.11.2015 14:44

Re na re: Sjećaš li se retardu 99 koliko si bio siguran, rezolucije o Srebrenici i članstva u UNESC-o Kosova. Idiote idiotski.

Name

Sale

08.11.2015 02:45

Dje si Mima i šta ima?

ODGOVORITE
Name

boss

08.11.2015 05:45

Uvijek si dobijao uloge onakve kakav si zaista ti...buzdovanske :) E u zadnje vrijeme neke pjene od mora te proslavise ... i to ne bi bilo da nisi ti pisao scenario

ODGOVORITE
Name

Stokan

08.11.2015 06:26

Zinula mu gu*ica za EVRIMA, poslije j*b nema kajanja. Od sad dvaput provjeri šta snimaš.

ODGOVORITE
Name

Nije Kriv

08.11.2015 08:06

Na kraju ne možemo glumce i pjevače kriviti za NATO, zna se ko je izdajnik zemlje = političari!

ODGOVORITE
Name

hehe

08.11.2015 08:07

J.....m se kasno kajati.

ODGOVORITE
Name

Pitam se

08.11.2015 08:52

Ako su svi usli u NATO sa ovakvim i slicnim trikovima,onda mogu da zamislim kakvo je to udruzenje.Ima li u toj nekada ponosnoj CG jos imalo morala i cojstva? Bogoljub

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

08.11.2015 14:50

Resetovao ga Milo. Navikao čovjek da skače po crnogorskom kamenju dok je bio mali. Ovaj mi se čovjek nikada nije sviđao. Dosta se hljeba najeo i jede od kada je došao u BG a onda nož u leđa. Sve bih ja ovakve deportovao i uveo trajnu zabranu ulazka pa neka ide sa Milom da šmrče kokain.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

08.11.2015 23:07

Crnogorci se u odnosu na Srbiju ponašaju isto kao Srbi u odnosu na Njemačku. Crnogorci trče u Beograd da tamo dokažu sebe a Srbija im ne valja. Srbi trče u Njemačku da tamo opet dokažu sebe a Njemačka im ne valja.

ODGOVORITE
Name

!!!!

10.11.2015 06:14

Ne znam zašto mu ne vjerujem. Neuspjeli pokušaj pravdanja. Pravi umjetnik nikad ne radi posao političara ali ovdje to nije slučaj. Malo je čovjek htio promovisati CG na brodu. Baš me čudi da nam nije pokušao objasniti slučaj CG jezika ili crkve. CG danas je spoj neobjašnjivih svari.

ODGOVORITE