Подмећу ми да Црну Гору гурам у НАТО

Веровао сам да подстичем промоцију родне груде, а искоришћен сам за политичку кампању "Партнерство за сигурну будућност", којом се подржава улазак Црне Горе у НАТО - открива за "Новости" глумац Милутин Мима Караџић.

Регион 07.11.2015 | 20:45
Подмећу ми да Црну Гору гурам у НАТО

Према његовим речима, када је пристао да учествује у реклами, тражио је да се на снимању појави и неко из Владе Црне Горе, која је била организатор, како би се договорили у склопу које промотивне сврхе се ради. Али, нико није дошао. Глумац тврди да није потписао никакав уговор, а онда је преко ноћи освануо на билбордима како рекламира НАТО.

Мада никада није крио да је пореклом Црногорац, током скоро четири деценије живота у Србији, та чињеница му није представљала проблем. А онда се јавност изненадила, а сарадници почели да се ограђују када се појавио у споту у којем на броду испија вино, и уз још неколико колега из Црне Горе, промовише пут своје домовине ка Партнерству за мир. Једина реченица коју изговара је: "Да би уживао као човек, мораш да радиш као три човека."

- Због многих ствари које сам радио за позитиван имиџ Црне Горе, нисам о себи чуо хвалоспеве - каже Мима. - Похвалити своје није нам својствено. Црна Гора је тренутно у великим политичким превирањима. Чини ми се да је увек ту и била. Тужно је што се процена да ли сте добар или лош човек своди на политичку опцију коју подржавате.

Познати глумац признаје да је у последње време помињан и прозиван, чак у неким коментарима и погрдно називан јер видео-клип у којем се појављује промовише улазак Црне Горе у НАТО. Није имао представу да ће то тако да изгледа. Није ни, истиче, споменуо НАТО, спикер је то учинио уместо њега.

- Чим сам видео спот и плакате, одмах сам захтевао да мој лик уклоне из те кампање, али негде је остало у народу да пропагирам НАТО. Никад се у животу нисам политички изјашњавао, нити ме то занима. Не видим сврху да учествујем у свему томе, нити сматрам да ће неко отићи да гласа за улазак Црне Горе у Северноатлантску алијансу уколико види да и ја стојим иза тога. Не сумњам да ће Подгорица сама да одлучи шта је за њу најбоље, али то ће учинити без мене!

Све израженија политика нетрпељивости и неразумевања Србије и Црне Горе, у шта је силом прилика, накратко, био уплетен и сам глумац, како он сматра, годинама траје. Да ли она може да посвађа обичан народ са једне и друге стране границе?

- Немам проблем са тим што у Црној Гори себе неко доживљава као Црногорца, а неко као Србина. Тешко ми је да коментаришем политичку ситуацију. Глумац сам и желим да то и останем. Не занима ме ко је у праву, а ко није. Свако може да се декларише онако како хоће, али код куће. Некад смо били сви Југословени, па нас је било брига ко је које националности. Чак је било и симпатично бити Црногорац или Далматинац - завршава глумац.

Ниједан политичар на билбордима

Мима сматра да данас за коју год националност да се определиш, замерио би се већини. Ако си јавна личност, не дај боже још и популаран, онда си крив на куб. А, управо је то и доживео.

- Нисам ни за ни против уласка Црне Горе у НАТО. Занимљиво је то да на тим билбордима нема ниједног политичара, већ само јавне личности. И то веома успешни људи - глумци, певачи и спортисти. Мислим да смо сви искоришћени за једну ружну причу - закључује Караџић.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Сафе

07.11.2015 20:02

Мима добро глумиш, а још боље лажеш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГГ

07.11.2015 23:58

Лазес.Издао си Србе а сада издајес и Црногорце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ГГ

08.11.2015 05:17

Висе сте напорни са тим издајама.....

Name

Дјука Васојевиц

08.11.2015 07:05

Браво МАЈСТОРЕ.

Name

Ре

08.11.2015 07:45

Само што пре у НАТО јер то је једини сигуран пут са цели балкан.

Name

ре

08.11.2015 14:44

Ре на ре: Сјећаш ли се ретарду 99 колико си био сигуран, резолуције о Сребреници и чланства у УНЕСЦ-о Косова. Идиоте идиотски.

Name

Сале

08.11.2015 02:45

Дје си Мима и шта има?

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

08.11.2015 05:45

Увијек си добијао улоге онакве какав си заиста ти...буздованске :) Е у задње вријеме неке пјене од мора те прослависе ... и то не би било да ниси ти писао сценарио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

08.11.2015 06:26

Зинула му гу*ица за ЕВРИМА, послије ј*б нема кајања. Од сад двапут провјери шта снимаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није Крив

08.11.2015 08:06

На крају не можемо глумце и пјеваче кривити за НАТО, зна се ко је издајник земље = политичари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

08.11.2015 08:07

Ј.....м се касно кајати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се

08.11.2015 08:52

Ако су сви усли у НАТО са оваквим и слицним триковима,онда могу да замислим какво је то удрузење.Има ли у тој некада поносној ЦГ јос имало морала и цојства? Богољуб

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.11.2015 14:50

Ресетовао га Мило. Навикао човјек да скаче по црногорском камењу док је био мали. Овај ми се човјек никада није свиђао. Доста се хљеба најео и једе од када је дошао у БГ а онда нож у леђа. Све бих ја овакве депортовао и увео трајну забрану улазка па нека иде са Милом да шмрче кокаин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

08.11.2015 23:07

Црногорци се у односу на Србију понашају исто као Срби у односу на Њемачку. Црногорци трче у Београд да тамо докажу себе а Србија им не ваља. Срби трче у Њемачку да тамо опет докажу себе а Њемачка им не ваља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!!

10.11.2015 06:14

Не знам зашто му не вјерујем. Неуспјели покушај правдања. Прави умјетник никад не ради посао политичара али овдје то није случај. Мало је човјек хтио промовисати ЦГ на броду. Баш ме чуди да нам није покушао објаснити случај ЦГ језика или цркве. ЦГ данас је спој необјашњивих свари.

ОДГОВОРИТЕ