Zatvorene benzinske pumpe firme Petrol

Inspektori Poreske uprave FBiH su u postupku kontrole zakonitosti poslovanja poslovnih jedinica poreznog obveznika “Petrol” d.d Ljubuški izvršili pečaćenje osam benzinskih pumpi i to tri na području Hercegbosanske i pet na području Hercegovačko-neretvanske županije, a koje su preuzeli bivši radnici Petrol d.d. Ljubuški i u kojima su obavljali djelatnost, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Bosna i Hercegovina 06.11.2015 | 17:24
Zatvorene benzinske pumpe firme Petrol

– Na benzinskim pumpama zatečeno je 11 neprijavljenih radnika. Pupme su zapečaćene zbog nezakonitog poslovanja. Naime, prema informacijama s kojima raspolaže Poreska uprava na ovim pumpama je izvršen promet, nafte, naftnih derivate i druge robe u vrijednosti od oko 8,2 miliona KM bez plaćanja javnih prihoda, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

Do utvrđivanja svih činjenica u postupku inspekcijske kontrole blokirana je i zapečaćena imovina zatečena na stanju u ukupnoj vrijednosti od 400.925,02 KM, a koja se sastoji od novca u gotovini u iznosu od 8.331,50 KM, nafte i naftnih derivata u iznosu od 281.130,16 KM i ostale robe u vrijednosti od 111.463,36 KM. O blokiranoj imovini izuzeta je dokumentacija na osnovu koje će se u daljem postupku utvrditi sve činjenice od značaja za poslovanje poresknih obveznika.

Inspekcijsku kontrolu izvršilo je 30 inspektora iz Županijskih poreznih kancelarija Mostar, Livno i Ljubuški i inspektora Odsjeka za obavještavanje i istrage iz Mostara, Sarajeva i Travnika, a asistirali su pripadnici MUP-ova Hercegbosanske i Hercegovačko-neretvanske županje.

(N.N./HMS)

Komentari / 0

Ostavite komentar