Затворене бензинске пумпе фирме Петрол

Инспектори Пореске управе ФБиХ су у поступку контроле законитости пословања пословних јединица порезног обвезника “Петрол” д.д Љубушки извршили печаћење осам бензинских пумпи и то три на подручју Херцегбосанске и пет на подручју Херцеговачко-неретванске жупаније, а које су преузели бивши радници Петрол д.д. Љубушки и у којима су обављали дјелатност, преноси Хрватски Медијски Сервис.

Босна и Херцеговина 06.11.2015 | 17:24
Затворене бензинске пумпе фирме Петрол

– На бензинским пумпама затечено је 11 непријављених радника. Пупме су запечаћене због незаконитог пословања. Наиме, према информацијама с којима располаже Пореска управа на овим пумпама је извршен промет, нафте, нафтних деривате и друге робе у вриједности од око 8,2 милиона КМ без плаћања јавних прихода, саопштено је из Пореске управе ФБиХ.

До утврђивања свих чињеница у поступку инспекцијске контроле блокирана је и запечаћена имовина затечена на стању у укупној вриједности од 400.925,02 КМ, а која се састоји од новца у готовини у износу од 8.331,50 КМ, нафте и нафтних деривата у износу од 281.130,16 КМ и остале робе у вриједности од 111.463,36 КМ. О блокираној имовини изузета је документација на основу које ће се у даљем поступку утврдити све чињенице од значаја за пословање порескних обвезника.

Инспекцијску контролу извршило је 30 инспектора из Жупанијских порезних канцеларија Мостар, Ливно и Љубушки и инспектора Одсјека за обавјештавање и истраге из Мостара, Сарајева и Травника, а асистирали су припадници МУП-ова Херцегбосанске и Херцеговачко-неретванске жупање.

(Н.Н./ХМС)

Коментари / 0

Оставите коментар