Sarajevo: U akciji uhapšeno pet osoba

Danas je u sarajevskom naselju Otoka izvedena policijska akcija prilikom koje je uhapšeno pet osoba.

Bosna i Hercegovina 06.11.2015 | 22:57
Sarajevo: U akciji uhapšeno pet osoba

Uhapšeni se dovode u vezu sa pljačkom koja se dogodila juče na Ilidži, potvrđeno je za N1.

MUP KS u poslijepodnevnim satima proveo je akciju hapšenja u naselju Otoka, ali svi detalji ove akcije u prvi momenat bili su pod velom tajne, piše bh. novinska agencija Patria.

Tek nakon što je objavljen snimak hapšenja, portparol MUP KS Irfan Nefić nedugo poslije toga potvrdio je za agenciju Patria da se pet uhapšenih osoba dovodi u vezu s jučerašnjom pljačkom banke na Ilidži i ubistvom slučajnog prolaznika - bicikliste.

Oko 15 sati glavnom saobraćajnicom kroz Sarajevo, iz pravca grada prema Ilidži protutnjalo nekoliko vozila tzv. marica koje koriste specijalci, a portparol MUP KS Irfan Nefić tada nije želio davati nikakve informacije jer smatra "kako ne moramo znati svaku aktivnost MUP KS".

Na snimku koji je objavio radiosarajevo.ba vidi se je u naselju Otoka izvedena velika akcija hapšenja.

Na snimku se vidi kako pauk-služba uklanja crni automobil Audi, a osobe koje su se nalazile u njemu su uhapšene, a automobil je privremeno oduzet.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Ilidža, u Rustempašinoj ulici, juče je došlo do pljačke Raiffeisen banke, koju je izvršilo više osoba.

Pri pljački koja se desila u 08:50 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja, prilikom čega je bila ranjena jedna osoba, odnosno biciklista koji se nalazio u neposrednoj blizini koja je kasnije preminula u sarajevskoj Hitnoj pomoći.

(N1/Patria)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

PODIVLJALO

06.11.2015 17:24

GRAD SE GUŠI U KRIMINALU, NORMALNI LJUDI I U SRED DANA STRAHUJU DA ĆE IH NEKI KABADAHIJA UBITI ZA MARAMICU, NA SRED ULICE. A POLITIČARI ĆUTE, MA NIJE TO NJIHOV PROBLEM.SRAMOTA.

ODGOVORITE
Name

sarajevo

06.11.2015 17:39

Politicari su ih iposlali da opljackaju,da onda snjima dele.

Name

Sa

06.11.2015 20:53

Politicari imaju obezbjedjenje

ODGOVORITE
Name

SA

07.11.2015 03:04

Samo njih hapsite i nemojte nikako vise pustati iz zatvora. Nece im nikad vise kao i drugima pasti na pamet. Bolje nek idu da rade i zarade, nego da kradu i plašu narod. Kazna dozivotno!

ODGOVORITE