Pariz: Vavrinka prejak za Troickog, Berdih na Novaka!

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na Mastersu u Parizu u trećem kolu, porazom od Švajcarca Stana Vavrinke u dva seta. Češki teniser Tomaš Berdih biće rival prvog reketa sveta Novaka Đokovića u četvrtfinalu Mastersa u Parizu.

Tenis 05.11.2015 | 21:45
Pariz: Vavrinka prejak za Troickog, Berdih na Novaka!

Vavrinka je protiv Troickog slavio sa 6:4, 7:5, posle jednog sata i 19 minuta igre i u četvrtfinalu će igrati sa pobednikom duela između Španca Rafaela Nadala i Kevina Andersona iz Južnoafričke republike.

Vavrinka je sigurno ušao u meč, osvojio je prvi servis gem, a potom je Troicki uzvratio istom merom. Međutim, od tada je Švajcarac preuzeo kontrolu nad mečom, prvo sigurnim servis gemom, a potom brejkom, iskoristivši Viktorove greške. Vavrinka se nije tu zaustavio, pošto je nastavio niz do 4:1, pre nego što je srpski teniser u narednom gemu odlično servirao i prekinuo ga.

U istom ritmu, Viktor je nastavio i na servis Vavrinke i tako je izborio prvu brejk loptu na meču koju je iskoristio i smanjio na 4:3, a odmah potom i izjednačio. Posle pada u igri koji je srpski teniser iskoristio, Švajcarac se probudio i posle sigurnog servis gema napravio brejk bez izgubljenog poena kojim je rešio prvi set sa 6:4.

Vavrinka je bio sigurniji na početku drugog seta, ali se Troicki odlično držao i priliku za brejk je iskoristio čim mu se ukazala - u petom gemu za vođstvo od 3:2. Švajcarac se nije predavao i posle izjednačene igre je stigao do izjednačenja tri gema kasnije, a potom su nastavili veliku borbu, posebno u 11. gemu, u kojem je viđen niz preokreta, a Vavrinka ga je dobio i u narednom gemu je imao lak posao protiv Troickog, koji je psihički pao, i tako došao do trijumfa.

Berdih je u trećem kolu turnira u ‘gradu svetlosti’ slavio protiv miljenika domaćih navijača Žo-Vilfrida Conge sa 6:3, 6:4, posle jednog sata i 22 minuta igre.

Đoković je prethodno takođe eliminisao jednog francuskog tenisera – Žila Simona sa 6:3, 7:5, a njegov duel sa Berdihom na programu je u petak od 18.30.

Berdih je odigrao odlično protiv Conge, koji je tokom celog meča imao samo jednu priliku za brejk, ali je nije iskoristio. Čeh je, s druge strane, tri puta svom rivalu oduzeo servis, sa kojim su obojica imali velikih problema. Ipak, Berdih je bio bolji što se tiče poena osvojenih na svom servisu, pošto je Congi prepustio tek 12, a osvojio je 26 kada je Francuz bio na servisu.

Komentari / 0

Ostavite komentar