Париз: Вавринка прејак за Троицког, Бердих на Новака!

Српски тенисер Виктор Троицки завршио је учешће на Мастерсу у Паризу у трећем колу, поразом од Швајцарца Стана Вавринке у два сета. Чешки тенисер Томаш Бердих биће ривал првог рекета света Новака Ђоковића у четвртфиналу Мастерса у Паризу.

Тенис 05.11.2015 | 21:45
Париз: Вавринка прејак за Троицког, Бердих на Новака!

Вавринка је против Троицког славио са 6:4, 7:5, после једног сата и 19 минута игре и у четвртфиналу ће играти са победником дуела између Шпанца Рафаела Надала и Кевина Андерсона из Јужноафричке републике.

Вавринка је сигурно ушао у меч, освојио је први сервис гем, а потом је Троицки узвратио истом мером. Међутим, од тада је Швајцарац преузео контролу над мечом, прво сигурним сервис гемом, а потом брејком, искористивши Викторове грешке. Вавринка се није ту зауставио, пошто је наставио низ до 4:1, пре него што је српски тенисер у наредном гему одлично сервирао и прекинуо га.

У истом ритму, Виктор је наставио и на сервис Вавринке и тако је изборио прву брејк лопту на мечу коју је искористио и смањио на 4:3, а одмах потом и изједначио. После пада у игри који је српски тенисер искористио, Швајцарац се пробудио и после сигурног сервис гема направио брејк без изгубљеног поена којим је решио први сет са 6:4.

Вавринка је био сигурнији на почетку другог сета, али се Троицки одлично држао и прилику за брејк је искористио чим му се указала - у петом гему за вођство од 3:2. Швајцарац се није предавао и после изједначене игре је стигао до изједначења три гема касније, а потом су наставили велику борбу, посебно у 11. гему, у којем је виђен низ преокрета, а Вавринка га је добио и у наредном гему је имао лак посао против Троицког, који је психички пао, и тако дошао до тријумфа.

Бердих је у трећем колу турнира у ‘граду светлости’ славио против миљеника домаћих навијача Жо-Вилфрида Цонге са 6:3, 6:4, после једног сата и 22 минута игре.

Ђоковић је претходно такође елиминисао једног француског тенисера – Жила Симона са 6:3, 7:5, а његов дуел са Бердихом на програму је у петак од 18.30.

Бердих је одиграо одлично против Цонге, који је током целог меча имао само једну прилику за брејк, али је није искористио. Чех је, с друге стране, три пута свом ривалу одузео сервис, са којим су обојица имали великих проблема. Ипак, Бердих је био бољи што се тиче поена освојених на свом сервису, пошто је Цонги препустио тек 12, а освојио је 26 када је Француз био на сервису.

Коментари / 0

Оставите коментар