Đoković: Ovo mi se dugo nije desilo!

Najbolji teniser sveta izjavio je da se ne seća kada ga je neko pre Simona "brejknuo" četiri puta u jednom setu.

Tenis 05.11.2015 | 21:00
Đoković: Ovo mi se dugo nije desilo!

Meč Novaka Đokovića i Žila Simona, posebno u drugom setu, potpuno je iskočio iz klišea rutinskih pobeda srpskog asa u uvodnim kolima ATP turnira.

Novak se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Parizu, iako je u jednom delu meča izgubio tri uzastopna i četiri od pet gemova na svoj servis!

Simon ga je "brejknuo" kada je prvi put servirao za pobedu, ali je na kraju kvalitet ipak došao do izražaja - 6:3, 7:5.

"U sportu ima dana kada jednostavno izgubite svoj ritam. Počnete da forsirate i usled grešaka izgubite na samopouzdanju. Sigurno je da sam bio frustriran. Izgubiti četiri servis gema u istom setu, verujte da mi se to dugo nije desilo", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u dvorani "Bersi".

"Nisam specijalista za servis, ali mislim da sam solidan u tom aspektu i ne pamtim ovako nešto".

Koliko god da je bio nesiguran na servisu, Novak je kontrolisao meč napravivši sedam brejkova, od toga pet u drugom setu.

"Reternirao sam dobro sve vreme i svest da uvek mogu da uzvratim brejkom me je održavala u pozitivnom raspoloženju".

Za mesto u polufinalu turnira, na kome brani titulu, igraće u petak protiv Berdiha ili Conge.

"Obojica su bolji serveri od Žila i raspolažu moćnijim udarcima sa osnovne linije. Spreman sam za tešku artiljeriju", nasmejao se Novak na kraju konferencije.

Osvajač 10 grend slem titula, dogurao je do finala na svim turnirima 2015, osim u Dohi početkom januara. Na US openu je počeo seriju od 19 pobeda (videćemo dokle će stići), a protiv Simona u četvrtak oborio lični rekord, postavljen 2014, uzevši 25. i 26. set zaredom u ATP mečevima.

Ukupni skor ove sezone mu je 75-5.

Komentari / 0

Ostavite komentar