Ђоковић: Ово ми се дуго није десило!

Најбољи тенисер света изјавио је да се не сећа када га је неко пре Симона "брејкнуо" четири пута у једном сету.

Тенис 05.11.2015 | 21:00
Ђоковић: Ово ми се дуго није десило!

Меч Новака Ђоковића и Жила Симона, посебно у другом сету, потпуно је искочио из клишеа рутинских победа српског аса у уводним колима АТП турнира.

Новак се пласирао у четвртфинале Мастерса у Паризу, иако је у једном делу меча изгубио три узастопна и четири од пет гемова на свој сервис!

Симон га је "брејкнуо" када је први пут сервирао за победу, али је на крају квалитет ипак дошао до изражаја - 6:3, 7:5.

"У спорту има дана када једноставно изгубите свој ритам. Почнете да форсирате и услед грешака изгубите на самопоуздању. Сигурно је да сам био фрустриран. Изгубити четири сервис гема у истом сету, верујте да ми се то дуго није десило", рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре у дворани "Берси".

"Нисам специјалиста за сервис, али мислим да сам солидан у том аспекту и не памтим овако нешто".

Колико год да је био несигуран на сервису, Новак је контролисао меч направивши седам брејкова, од тога пет у другом сету.

"Ретернирао сам добро све време и свест да увек могу да узвратим брејком ме је одржавала у позитивном расположењу".

За место у полуфиналу турнира, на коме брани титулу, играће у петак против Бердиха или Цонге.

"Обојица су бољи сервери од Жила и располажу моћнијим ударцима са основне линије. Спреман сам за тешку артиљерију", насмејао се Новак на крају конференције.

Освајач 10 гренд слем титула, догурао је до финала на свим турнирима 2015, осим у Дохи почетком јануара. На УС опену је почео серију од 19 победа (видећемо докле ће стићи), а против Симона у четвртак оборио лични рекорд, постављен 2014, узевши 25. и 26. сет заредом у АТП мечевима.

Укупни скор ове сезоне му је 75-5.

Коментари / 0

Оставите коментар