Izner izbacio Federera u Parizu!

Američki teniser Džon Izner napravio je najveće iznenađenje na Mastersu u Parizu eliminisavši Švajcarca Rodžera Federera u trećem kolu.

Tenis 05.11.2015 | 19:40
Izner izbacio Federera u Parizu!

Izner je do trijumfa nad Federerom došao sa 7:6 (7:3), 3:6, 7:6 (7:5), posle dva sata i 17 minuta igre.

U četvrtfinalu, Iznera čeka susret sa Špancem Davidom Fererom koji je slavio protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 6:7 (4:7), 6:1, 6:4.

Izner je do druge pobede nad Federerom u sedam međusobnih susreta došao zahvaljujući svom najvećem oružju – servisom i to tek pošto je iskoristio četvrtu meč loptu. Švajcarac je as udarcima spasao prethodne tri, ali na kraju nije mogao do preokreta protiv američkog tenisera.

Tokom celog meča viđen je samo jedan brejk, što je i očekivano što se tiče mečeva u kojima je Izner jedan od aktera. Amerikanac je to na najbolji mogući način iskoristio u prvom setu, koji je dobio u taj-brejku, da bi Federer potom preuzeo kontrolu, u drugom setu je konačno došao do brejka i uspeo da iznednači.

Međutim, treći set se odvijao baš onako kako je Izner želeo. Igralo se gem za gem, Amerikanac je čak imao dve brejk prilike u odnosu na samo jednu Federera, ali je na kraju taj-brejk odlučio. Izner je bio sigurniji, poveo je sa 6:2, ali je tada na scenu došao sjajan servis Švajcarca, ali odgovor na najjače oružje svog rivala nije imao na kraju, pošto je as udarcem Amerikanac završio meč.

Komentari / 0

Ostavite komentar