Изнер избацио Федерера у Паризу!

Амерички тенисер Џон Изнер направио је највеће изненађење на Мастерсу у Паризу елиминисавши Швајцарца Роџера Федерера у трећем колу.

Тенис 05.11.2015 | 19:40
Изнер избацио Федерера у Паризу!

Изнер је до тријумфа над Федерером дошао са 7:6 (7:3), 3:6, 7:6 (7:5), после два сата и 17 минута игре.

У четвртфиналу, Изнера чека сусрет са Шпанцем Давидом Ферером који је славио против Григора Димитрова из Бугарске са 6:7 (4:7), 6:1, 6:4.

Изнер је до друге победе над Федерером у седам међусобних сусрета дошао захваљујући свом највећем оружју – сервисом и то тек пошто је искористио четврту меч лопту. Швајцарац је ас ударцима спасао претходне три, али на крају није могао до преокрета против америчког тенисера.

Током целог меча виђен је само један брејк, што је и очекивано што се тиче мечева у којима је Изнер један од актера. Американац је то на најбољи могући начин искористио у првом сету, који је добио у тај-брејку, да би Федерер потом преузео контролу, у другом сету је коначно дошао до брејка и успео да изнедначи.

Међутим, трећи сет се одвијао баш онако како је Изнер желео. Играло се гем за гем, Американац је чак имао две брејк прилике у односу на само једну Федерера, али је на крају тај-брејк одлучио. Изнер је био сигурнији, повео је са 6:2, али је тада на сцену дошао сјајан сервис Швајцарца, али одговор на најјаче оружје свог ривала није имао на крају, пошто је ас ударцем Американац завршио меч.

Коментари / 0

Оставите коментар