Pariz: Brejkovi, preokreti, Nole izjednačio Rafin rekord!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu teškom pobedom nad Žilom Simonom.

Tenis 05.11.2015 | 16:40
Pariz: Brejkovi, preokreti, Nole izjednačio Rafin rekord!

Đoković je odigrao najslabiji meč u poslednje vreme, posebno u drugom setu, ali je uspeo da slavi rezultatom 6:3, 7:5

Meč koji je u dvorani ’Bersi’ trajao nešto više od 90 minuta obeležila je serija od sedam uzastopnih brejkova na početku drugog seta.

Tada su se serveri mučili da osvoje više od dva poena u gemovima koje su počinjali, ali je Novak uspeo da odservira za 5:3 i činilo se da će rutinski privesti meč kraju. Desilo se potpuno suprotno – ponovo je bio veoma loš u gemu u kojem je mogao da završi posao i Simon se vratio.

Ipak, povratak je bio kratkog daha jer je vezao sledeća dva gema i plasirao se u četvrtfinale. Drugi deo igre doneo nam je devet brejkova od 12 odigranih gemova, što je nezapamćeno u muškom tenisu.

Prethodno je dobio prvi set serijom osvojenih gemova, iako je Francuz bio taj koji je prvi došao do brejka. Đoković je uspeo da se izvuče i ostvari 35. pobedu na turnirima Masters 1.000 serije ove godine, čime je izjednačio rekord Rafaela Nadala od pre dve sezone.

Oborio je i lični rekord od 25 uzastopno dobijenih setova, a poslednji je izgubio u finalu US opena od Rodžera Federera. U prilog lošem meču ide i statistika od samo 10 vinera i čak 29 neiznuđenih grešaka.

Najbolji igrač planete će se u borbi za polufinale sastati sa boljim iz meča Žo-Vilfred Conga – Tomaš Berdih.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VIHOR

05.11.2015 16:13

Najveći Srbin svih vremena , uz Nikolu Teslu . Nismo ni svjesni koliko su Novakovi sportski rezultati i ljudska veličina izuzetni na svjetskom nivou . Jednostavno , Najveći sportista svih vremena sa ovih prostora .

ODGOVORITE