Париз: Брејкови, преокрети, Ноле изједначио Рафин рекорд!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Паризу тешком победом над Жилом Симоном.

Тенис 05.11.2015 | 16:40
Париз: Брејкови, преокрети, Ноле изједначио Рафин рекорд!

Ђоковић је одиграо најслабији меч у последње време, посебно у другом сету, али је успео да слави резултатом 6:3, 7:5

Меч који је у дворани ’Берси’ трајао нешто више од 90 минута обележила је серија од седам узастопних брејкова на почетку другог сета.

Тада су се сервери мучили да освоје више од два поена у гемовима које су почињали, али је Новак успео да одсервира за 5:3 и чинило се да ће рутински привести меч крају. Десило се потпуно супротно – поново је био веома лош у гему у којем је могао да заврши посао и Симон се вратио.

Ипак, повратак је био кратког даха јер је везао следећа два гема и пласирао се у четвртфинале. Други део игре донео нам је девет брејкова од 12 одиграних гемова, што је незапамћено у мушком тенису.

Претходно је добио први сет серијом освојених гемова, иако је Француз био тај који је први дошао до брејка. Ђоковић је успео да се извуче и оствари 35. победу на турнирима Мастерс 1.000 серије ове године, чиме је изједначио рекорд Рафаела Надала од пре две сезоне.

Оборио је и лични рекорд од 25 узастопно добијених сетова, а последњи је изгубио у финалу УС опена од Роџера Федерера. У прилог лошем мечу иде и статистика од само 10 винера и чак 29 неизнуђених грешака.

Најбољи играч планете ће се у борби за полуфинале састати са бољим из меча Жо-Вилфред Цонга – Томаш Бердих.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВИХОР

05.11.2015 16:13

Највећи Србин свих времена , уз Николу Теслу . Нисмо ни свјесни колико су Новакови спортски резултати и људска величина изузетни на свјетском нивоу . Једноставно , Највећи спортиста свих времена са ових простора .

ОДГОВОРИТЕ