Ko su kandidati za domaćine Evrobasketa 2017.?

Poznato je gde će bi mogao da bude odigran poslednji Eurobasket prema sadašnjem kalendaru. Finska, Izrael, Poljska, Rumunija i Turska kandidati su za organizaciju Evropskog prvenstva u košarci 2017. godine, saopštila je FIBA.

Košarka 07.11.2015 | 09:40
Ko su kandidati za domaćine Evrobasketa 2017.?

Još tokom završnice Evropskog prvenstva u Francuskoj, postalo je jasno da su male šanse da i sledeću kontinentalnu smotru neka zemlja samostalno organizuje.

Ovog četvrtka, FIBA je saopštila koje zemlje su ušle u krug kandidata za domaćinstvo jedne grupe, završne faze ili, ipak, kompletnog takmičenja.

To su: Finska, Poljska, Rumunija, Turska i Izrael.

Poslednji rok za podnošenje kandidature istekao je 2. novembra i federacije navedenih zemalja podnele su kompletnu dokumentaciju.

Definitivni odgovor dobiće najkasnije 12. decembra, kada će biti javno saopšteno gde će igrati za dve godine.

Javna je tajna da je, posle oduzimanja prethodnog domaćinstva Ukrajini zbog rata, postojao džentlmenski dogovor da se istoj zemlji poveri sledeći Eurobasket, ali je na obe strane izostalo interesovanje za takav scenario.

Eurobasket 2017. biće poslednji koji će biti odigran u aktuelnom sistemu na svake dve godine, jer će naredni biti odigran tek 2021.

Među kandidovanim zemljama, domaćini su već bili Finska (1967), Turska (1959, 2001) i Poljska (1963, 2009).

Komentari / 0

Ostavite komentar