Ratko Golijanin nakon požara živi u šatoru

Ratko Golijanin iz Istočnog Novog Sarajeva prije četiri mjeseca ostao je bez kuće i kompletne imovine koja je stradala u požaru. Ratko tvrdi da je za požar odgovorna Elektrodistribucija, a tvrdnje potkrepljuje i nalazom vještaka, međutim do danas nije dobio nadoknadu štete pa sada stanuje u šatoru.

Republika Srpska 11.10.2015 | 20:05
Ratko Golijanin nakon požara živi u šatoru

Za požar koji je do temelja uništio kuću Ratka Golijanina kriva je Elektrodistribucija, udvrdio je vještak, a to su potvrdilie i Ratkove komšije koje su vidjele da je požar krenuo sa elektro-stuba pored Ratkove kuće.

Međutim, od nalaza vještaka i svjedočenja komšija Ratko nema nikakve koristi jer mu Elektrodistribucija nije nadoknadila štetu, pa je prinuđen da, sa stvarima koje su mu poklonile komšije i prijatelji, boravi u šatoru.

,,Obraćao sam se svima, nema gdje nisam išao. Zakazivao sam sastanak sa direktorom Elektrodistribucije, zvao svaki dan ali ništa. Evo gdje sam završio'', pokazije Ratko na maleni šator u kojem boravi i poručuje da će tu i umrijeti ali traži samo ono što su mu dužni i ništa više.

Da sam popravi kuću Ratko Golijanin nema sredstava. Radi kao recepcioner na Elektro-tehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu i od 400 maraka plate, odbija mu se rata kredita koji je prije nekoliko godina digao da renovira sada uništenu kuću, odbija mu se alimentacija za izdržavanje dvoje djece i solidarni porez za poplavljene. Za isplatu mu, nakon svih odbitaka ostanu dvije KM, a uskoro neće i toliko jer će vjerovatno morati na bolovanje.

Sa ili bez te dvije marke Ratko je prisiljen da se hrani u sarajevskom Merhametu.

,,Trošim lijekove, 11 vrsta tableta, a nemam para da ih kupim. Svima sam se obraćao za pomoć, molio ih ko Boga, ali nisu mi pomogli pa sam otišao u Merhamet i tamo mi daju jedan obrok dnevno'', priča Ratko, a na pitanje kako ode do sarajevskog Merhameta kaže trolejbusom, a ako ga revizori izbace onda pješači.

Opština Istočno Novo Sarajevo upoznata je sa slučajem Ratka Golijanina. Načelnik opštine Ljubiša Ćosić tvrdi da mu je opština nudila dva rješenja. Ležaj u alternativnom smještaju u bivšoj kasarni Čiča ili hiljadu i po maraka da osposobi za stanovanje pomoćni objekat pored izgorele kuće.

Obje ponude Ratko je odbio i traži da mu Elektrodistribucija isplati odštetu. 

,,Zaista mi je žao što se on odlučio na ovaj korak'', kaže načelnik opštine Ljubiša Ćosič i ističe da je svjestaan teške situacije u kojoj se Ratko Golijanin našao.

,,Opština je i dalje spremna da mu pomogne. Ako se u problem uključe sve nadležne institucije siguran sam da nešto možemo uraditi'', kaže Ćosić.

Ratku ostaje nada da će mu dobri ljudi pomoći te da će dobiti oni što smatra da mu Elektrodistribucija duguje.

Naknadu štete za kuću koja je izgorela, kako tvrdi, zbog njihovog nemara.

Telefon za pomoć:

RATKO GOLIJANIN 0038766 / 215 - 615

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

brodjo

11.10.2015 19:13

Sirotinjo i bogu si teska pa opet glasaj,ma niza koga netreba vise glasati.

ODGOVORITE
Name

Brod

11.10.2015 20:14

Mafija može da ti zapali kuću, može njihov član da bude osuđen za kriminal i da se uživo uključi u "državnu" RTRS. Mafija može sve.

ODGOVORITE
Name

sveto

11.10.2015 20:44

Angažovati advokata i riješiti stvar!!!

ODGOVORITE
Name

Mica

12.10.2015 07:34

ima ruzno ime

Name

ima stan

15.10.2015 09:30

Neka ga Petar Đurić, malog Gojka otac, smjesti u svoj stan u Kralja Milutina 10, u Bijeljini. I neka mu ne naplati kiriju, dok čovjeku ne rješe problem.

ODGOVORITE