Ратко Голијанин након пожара живи у шатору

Ратко Голијанин из Источног Новог Сарајева прије четири мјесеца остао је без куће и комплетне имовине која је страдала у пожару. Ратко тврди да је за пожар одговорна Електродистрибуција, а тврдње поткрепљује и налазом вјештака, међутим до данас није добио надокнаду штете па сада станује у шатору.

Република Српска 11.10.2015 | 20:05
Ратко Голијанин након пожара живи у шатору

За пожар који је до темеља уништио кућу Ратка Голијанина крива је Електродистрибуција, удврдио је вјештак, а то су потврдилие и Раткове комшије које су видјеле да је пожар кренуо са електро-стуба поред Раткове куће.

Међутим, од налаза вјештака и свједочења комшија Ратко нема никакве користи јер му Електродистрибуција није надокнадила штету, па је принуђен да, са стварима које су му поклониле комшије и пријатељи, борави у шатору.

,,Обраћао сам се свима, нема гдје нисам ишао. Заказивао сам састанак са директором Електродистрибуције, звао сваки дан али ништа. Ево гдје сам завршио'', показије Ратко на малени шатор у којем борави и поручује да ће ту и умријети али тражи само оно што су му дужни и ништа више.

Да сам поправи кућу Ратко Голијанин нема средстава. Ради као рецепционер на Електро-техничком факултету у Источном Сарајеву и од 400 марака плате, одбија му се рата кредита који је прије неколико година дигао да реновира сада уништену кућу, одбија му се алиментација за издржавање двоје дјеце и солидарни порез за поплављене. За исплату му, након свих одбитака остану двије КМ, а ускоро неће и толико јер ће вјероватно морати на боловање.

Са или без те двије марке Ратко је присиљен да се храни у сарајевском Мерхамету.

,,Трошим лијекове, 11 врста таблета, а немам пара да их купим. Свима сам се обраћао за помоћ, молио их ко Бога, али нису ми помогли па сам отишао у Мерхамет и тамо ми дају један оброк дневно'', прича Ратко, а на питање како оде до сарајевског Мерхамета каже тролејбусом, а ако га ревизори избаце онда пјешачи.

Општина Источно Ново Сарајево упозната је са случајем Ратка Голијанина. Начелник општине Љубиша Ћосић тврди да му је општина нудила два рјешења. Лежај у алтернативном смјештају у бившој касарни Чича или хиљаду и по марака да оспособи за становање помоћни објекат поред изгореле куће.

Обје понуде Ратко је одбио и тражи да му Електродистрибуција исплати одштету. 

,,Заиста ми је жао што се он одлучио на овај корак'', каже начелник општине Љубиша Ћосич и истиче да је свјестаан тешке ситуације у којој се Ратко Голијанин нашао.

,,Општина је и даље спремна да му помогне. Ако се у проблем укључе све надлежне институције сигуран сам да нешто можемо урадити'', каже Ћосић.

Ратку остаје нада да ће му добри људи помоћи те да ће добити они што сматра да му Електродистрибуција дугује.

Накнаду штете за кућу која је изгорела, како тврди, због њиховог немара.

Телефон за помоћ:

РАТКО ГОЛИЈАНИН 0038766 / 215 - 615

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

бродјо

11.10.2015 19:13

Сиротињо и богу си теска па опет гласај,ма низа кога нетреба висе гласати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

11.10.2015 20:14

Мафија може да ти запали кућу, може њихов члан да буде осуђен за криминал и да се уживо укључи у "државну" РТРС. Мафија може све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свето

11.10.2015 20:44

Ангажовати адвоката и ријешити ствар!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мица

12.10.2015 07:34

има рузно име

Name

има стан

15.10.2015 09:30

Нека га Петар Ђурић, малог Гојка отац, смјести у свој стан у Краља Милутина 10, у Бијељини. И нека му не наплати кирију, док човјеку не рјеше проблем.

ОДГОВОРИТЕ