Bijeljina: Hor "Srbadija" na takmičenju u Grčkoj

Hor "Srbadija" iz Bijeljine biće jedini predstavnik Republike Srpske i BiH na međunarodnom takmičenju horova u grčkom gradu Kalamata od 14. do 18. oktobra.

Republika Srpska 11.10.2015 | 19:57
Bijeljina: Hor "Srbadija" na takmičenju u Grčkoj

"Srbadija" će se takmičiti u kategorijama mješovitih horova i folklora, u konkurenciji horova iz Austrije, Brazila, Kine, Konga, Češke, Estonije, Grčke, Izraela, Litvanije, Norveške i Rusije.

Osim takmičarskih nastupa, hor iz Republike Srpske održaće i koncert u revijalnom dijelu festivala.

Srpsko crkveno pjevačko društvo "Srbadija" iz Bijeljine je najbolje rangirani hor iz regiona na svjetskoj rang-listi horova koju je formirala Interkulturna fondacija - Muzika Mundi /Interkultur Foundation – Musica Mundi/.

Horom diriguje Desanka Trakilović, koja je i obnovila rad društva 1992. godine.

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Brod

11.10.2015 16:17

Puno sreće i uspjeha gosp.Desanki Trakilovć i svima u horu, sigurno će biti dostojan predstavnik RS.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

11.10.2015 18:30

Hor je super, pjevaju za 10, ali ime mu je čisti cirkus. Slušao sam ih jednom uživo, ali sam prestao samo zbog imena. Ima puno ljepših naziva osim srbadija, ko da im ga je Risto Đogo izabirao... RS postaje društvo od kojeg će se cijeli svijet izolovati, normalni ljudi su davno ostavili vjeru za privatnu upotrebu (u svojoj kući).

Name

Dragan

12.10.2015 10:07

Bosanac,šta smeta izvorni naziv grupe Srba kao naroda koji vjekovima živi s ove strane Drine?Smeta i Ognjen Vranješ koji igra za BiH!?Pa kako ćemo s vama!?Kakva je budućnost ove naše jedine zemlje i države!Kolika su joj nesreća desničari Srbi i Hrvati,tolika su joj nesreća i muslimani koji je opet prisvajaju,a ona se itekako dijeli sa ova dva ostala naroda!Kako ti ne smeta zastava strane zemlje Hrvatske u Zapadnom Mostaru,sarajevskom Kiseljaku,Busovači...E,moj zemljak!!!?

ODGOVORITE
Name

svemirac

12.10.2015 15:46

Ja sam bogami mislio da je srbadija pogrdan naziv ali eto svaki dan covjek nesto novo uci.