Бијељина: Хор "Србадија" на такмичењу у Грчкој

Хор "Србадија" из Бијељине биће једини представник Републике Српске и БиХ на међународном такмичењу хорова у грчком граду Каламата од 14. до 18. октобра.

Република Српска 11.10.2015 | 19:57
Бијељина: Хор "Србадија" на такмичењу у Грчкој

"Србадија" ће се такмичити у категоријама мјешовитих хорова и фолклора, у конкуренцији хорова из Аустрије, Бразила, Кине, Конга, Чешке, Естоније, Грчке, Израела, Литваније, Норвешке и Русије.

Осим такмичарских наступа, хор из Републике Српске одржаће и концерт у ревијалном дијелу фестивала.

Српско црквено пјевачко друштво "Србадија" из Бијељине је најбоље рангирани хор из региона на свјетској ранг-листи хорова коју је формирала Интеркултурна фондација - Музика Мунди /Интеркултур Фоундатион – Мусица Мунди/.

Хором диригује Десанка Тракиловић, која је и обновила рад друштва 1992. године.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Брод

11.10.2015 16:17

Пуно среће и успјеха госп.Десанки Тракиловћ и свима у хору, сигурно ће бити достојан представник РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

11.10.2015 18:30

Хор је супер, пјевају за 10, али име му је чисти циркус. Слушао сам их једном уживо, али сам престао само због имена. Има пуно љепших назива осим србадија, ко да им га је Ристо Ђого изабирао... РС постаје друштво од којег ће се цијели свијет изоловати, нормални људи су давно оставили вјеру за приватну употребу (у својој кући).

Name

Драган

12.10.2015 10:07

Босанац,шта смета изворни назив групе Срба као народа који вјековима живи с ове стране Дрине?Смета и Огњен Врањеш који игра за БиХ!?Па како ћемо с вама!?Каква је будућност ове наше једине земље и државе!Колика су јој несрећа десничари Срби и Хрвати,толика су јој несрећа и муслимани који је опет присвајају,а она се итекако дијели са ова два остала народа!Како ти не смета застава стране земље Хрватске у Западном Мостару,сарајевском Кисељаку,Бусовачи...Е,мој земљак!!!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

свемирац

12.10.2015 15:46

Ја сам богами мислио да је србадија погрдан назив али ето сваки дан цовјек несто ново уци.