Brčko: Milion maraka za prvo zaposlenje

U Brčkom su danas predstavnici Vlade i Zavoda za zapošljavanje distrikta potpisali Ugovor o prvom zapošljavanju visokoobrazovanih kadrova mlađih od 35 godina. Zavodu je na raspolaganju milion maraka, a računa se da će to biti dovoljno za 82 nova radna mijesta.

Republika Srpska 02.10.2015 | 14:35
Brčko: Milion maraka za prvo zaposlenje

„Javni poziv je usmjeren isključivo na realni sektor, a prednost će imati privrednici koji će, pored opštih uslova vezanih za ispunjavanje zakonskih obaveza, biti dodatno bodovani ukoliko iskažu želju da zadrže izabrane kandidate najmanje godinu ili više dana nakon iskorišćenih sredstava iz ovog Programa", rekao je šef Odjeljenja za privredu u brčanskoj Vladi Damir Bulčević.

Zavod za zapošljavanje je odmah nakon potpisivanja Ugovora objavio javni poziv, koji će trajati do 21. oktobra. Na evidenciji Zavoda za zapošljavannje je posljednjeg dana septembra bilo čak 1.290 lica s visokom stručnom spremom.

„Od tog broja 590 lica nema radno iskustvo, pa su svi kandidati potencijalni za 82 radna mjesta koja ćemo isfinansirati sa po 12.000 maraka na godišnjem nivou, a profile birati u skladu sa kriterijumima za bodovanje i zahtjevima privrednika za njihovim angažovanjem", kaže v.d direktora Zavoda za zapošljavanje u Brčkom Milovan Vuković.

Sve procedure, ocijenili su Bulčević i Vuković, trebalo bi da budu okončane do sredine novembra, pa bi izabrani kandidati potpisali ugovore s poslodavcima i prije isteka kalendarske godine.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar