Milutinov: Bilo je - ili Olimpijakos, ili ništa!

"Svake godine je na Fajnal foru Evrolige, ima neverovatne igrače, fantastične navijače i jako se radujem tome što ću igrati pred njima".

Košarka 02.10.2015 | 11:00
Milutinov: Bilo je - ili Olimpijakos, ili ništa!

Tek završeno leto mladi centar Nikola Milutinov pamtiće samo po dobrim stvarima. Nakon što je „diplomirao“ u klasi Duška Vujoševića pronašao je veliki evropski angažman u Olimpijakosu, nešto ranije je uspešno prošao NBA draft, gde je izabran od strane moćnog San Antonija, da bi nešto kasnije postao i reprezentativac Srbije, sa kojom je zauzeo četvrto mesto na Evropskom prvenstvu.

Taman što je završio s reprezentativnim obavezama Milutinov je krenuo put Pireja, gde je već na prvom predstavljanju probirljivoj Olimpijakosovoj publici pokazao šta i koliko zna. Ostavio je dobar utisak, a u razgovoru za grčke medije otkrio je da je želeo samo u Olimpijakos i nigde drugo!
„Bilo je ovo jedno prelepo leto za mene i bez sumnje najbolje u mojoj karijeri, zato što se dogodilo mnogo toga. Osim toga što sam bio deo reprezentacije Srbije izabran sam i na NBA draftu, a zatim sam postao igrač Olimpijakosa“, poručio je Milutinov, a onda otkrio kako sada gleda na budućnost u NBA ligi, ali i prošlosti u Partizanu:
„U životu gledam da sve bude korak po korak. Kada sam bio u Partizanu pokušavao sam da igram najbolje što umem. Nisam razmišljao o tome šta bi moglo da mi se desi posle Partizana. Bilo mi je najbitnije da igram dobro i naučim mnogo toga od Duška Vujoševića. Dečački san svakog igrača je da zaigra u NBA ligi, a to je i moj san. Sada mi je samo važan Olimpijakos“.

Jako dugo je 21-godišnji Novosađanin bio dovođen u vezu sa Panatinaikosom, da bi na kraju karijeru nastavio u Olimpijakosu.
„Jako je teško odbiti ponudu kluba kakav je Olimpijakos zato što je to jedan veliki klub, sa ogromnom bazom. Svake godine je na Fajnal foru Evrolige, ima neverovatne igrače, fantastične navijače i jako se radujem tome što ću igrati pred njima“.

Nisu samo navijači pokretačka snaga Nikole Milutinova, već i činjenica da će zaigrati pored legendi – Vasilisa Spanulisa i Jorgosa Printezisa.
„Prvo mi je delovalo kao san, ali samo to što igram za Olimpijakos je velika stvar za mene. Jako sam uzbuđen zbog toga što ću igrati sa takvim majstorima košarke“.

Za kraj, grčkim novinarima nije promakla šansa da srpskog centra upitaju da prokomentariše večiti derbi između Zvezde i Partizana i uporedi sa okršajima Olimpijakosa i Panatinaikosa.
„Pogledao sam grčki derbi na na televiziji, otprilike je kao duel Partizana i Crvene zvezde. Ali, mislim da grčki ima mnogo više navijača na tribinama i da su timovi jači“, zaključio je Milutinov.

Komentari / 0

Ostavite komentar