Милутинов: Било је - или Олимпијакос, или ништа!

"Сваке године је на Фајнал фору Евролиге, има невероватне играче, фантастичне навијаче и јако се радујем томе што ћу играти пред њима".

Кошарка 02.10.2015 | 11:00
Милутинов: Било је - или Олимпијакос, или ништа!

Тек завршено лето млади центар Никола Милутинов памтиће само по добрим стварима. Након што је „дипломирао“ у класи Душка Вујошевића пронашао је велики европски ангажман у Олимпијакосу, нешто раније је успешно прошао НБА драфт, где је изабран од стране моћног Сан Антонија, да би нешто касније постао и репрезентативац Србије, са којом је заузео четврто место на Европском првенству.

Таман што је завршио с репрезентативним обавезама Милутинов је кренуо пут Пиреја, где је већ на првом представљању пробирљивој Олимпијакосовој публици показао шта и колико зна. Оставио је добар утисак, а у разговору за грчке медије открио је да је желео само у Олимпијакос и нигде друго!
„Било је ово једно прелепо лето за мене и без сумње најбоље у мојој каријери, зато што се догодило много тога. Осим тога што сам био део репрезентације Србије изабран сам и на НБА драфту, а затим сам постао играч Олимпијакоса“, поручио је Милутинов, а онда открио како сада гледа на будућност у НБА лиги, али и прошлости у Партизану:
„У животу гледам да све буде корак по корак. Када сам био у Партизану покушавао сам да играм најбоље што умем. Нисам размишљао о томе шта би могло да ми се деси после Партизана. Било ми је најбитније да играм добро и научим много тога од Душка Вујошевића. Дечачки сан сваког играча је да заигра у НБА лиги, а то је и мој сан. Сада ми је само важан Олимпијакос“.

Јако дуго је 21-годишњи Новосађанин био довођен у везу са Панатинаикосом, да би на крају каријеру наставио у Олимпијакосу.
„Јако је тешко одбити понуду клуба какав је Олимпијакос зато што је то један велики клуб, са огромном базом. Сваке године је на Фајнал фору Евролиге, има невероватне играче, фантастичне навијаче и јако се радујем томе што ћу играти пред њима“.

Нису само навијачи покретачка снага Николе Милутинова, већ и чињеница да ће заиграти поред легенди – Василиса Спанулиса и Јоргоса Принтезиса.
„Прво ми је деловало као сан, али само то што играм за Олимпијакос је велика ствар за мене. Јако сам узбуђен због тога што ћу играти са таквим мајсторима кошарке“.

За крај, грчким новинарима није промакла шанса да српског центра упитају да прокоментарише вечити дерби између Звезде и Партизана и упореди са окршајима Олимпијакоса и Панатинаикоса.
„Погледао сам грчки дерби на на телевизији, отприлике је као дуел Партизана и Црвене звезде. Али, мислим да грчки има много више навијача на трибинама и да су тимови јачи“, закључио је Милутинов.

Коментари / 0

Оставите коментар