ABA: Igokea kreće iz zagrebačkog "Doma sportova"!

Na otvaranju nove sezone u regionalnoj ABA ligi, košarkaši Igokee igraće u Zagrebu protiv Cedevite (petak, 19 časova).

Košarka 02.10.2015 | 09:40
ABA: Igokea kreće iz zagrebačkog "Doma sportova"!

Nova sezona ABA lige počinje danas, kada će biti odigrana četiri od šest mečeva. Preostala dva na programu su sutra.

Igokea novu sezonu otvara izuzetno teškim gostovanjem u Zagrebu ekipi Cedevite. Zagrepčani će ove sezone igrati i Evroligu, a jedni su od glavnih kandidata za šampionski prsten na Jadranu, pa će tim Željka Lukajića sigurno imati izuzetno težak posao u zagrebačkom "Domu sportova".

Trener Aleksandrovčana Željko Lukajić svjestan je snage Cedevite. Prije nekoliko dana izjavio je da je cilj Igokee u ovoj sezoni opstanak, a već od prvog susreta krenuće se ka ispunjenju ambicija.

"Ovo je uz Zvezdu i Budućnost najjači tim, a u njihov kvalitet smo se uvjerili na turniru u Novom Mestu. Prva utakmica u kojoj ćemo pokušati izvući korist za nas. Nemamo respekt prema Cedeviti, pokušaćemo da učimo da usavršavamo detalje koji su nam potrebni da ostvarimo svoj cilj, a to je opstanak u ligi. Želimo da pokažemo naš potencijal da imamo šansu na da napredujemo", naglasio je Lukajić.

"Igosi" imaju mnogo problema sa povrijeđenim igračima. Ipak, dobre vijesti stigle su juče, s obzirom das u Aleksandrovčani dobili tri veoma vrijedna pojačanja.

"Strašne stvari su nam se izdogađale kada su u pitanju povrede, ali smo juče dobili tri igrača sa kojima ćemo malo popuniti roster. Radi se o Vuku Radivojeviću, iskusnom igraču koji sigurno ima kvalitet da nam pomogne, Pešakoviću koji posjeduje individualni kvalitet te jednom perspektivnom igraču, Josipu Mikuliću koji je stigao iz Širokog. Dan pred utakmicu priključio nam se i Dimić koji je prvi put trenirao sa loptom", istakao je Lukajić.

Veliki problem predstavlja teška povreda Marka Čakarevića.

"Čakarević je izgubljen na duže vrijeme, što nam je napravilo velike probleme jer je to igrač na kojem smo bazirali svoju igru. Krstić je još uvijek u bolnici zbog infekcije tako da zbog svih tih izostanaka smo imali problem na treninzima da se uigravamo i igramo pet na pet", istakao je trener Igokee.

Iako su svi svjesni da je Cedevita favorit, bh. šampion u Zagreb ne putuje sa bijelom zastavom i pokušaće da što skuplje proda svoju kožu.

"Odmah u prvom kolu idemo kod najkvalitetnijeg rivala, ekipe Cedevite, koja je uz Crvenu zvezdu i Budućnost glavni pretendent za šampionsku titulu. Nemamo ništa da izgubimo, idemo rasterećeno da pokušamo da napravimo neko iznenađenje. Dobro smo radili cijele sedmice, dobro smo odradili pripreme, ući ćemo maksimalno angažovano u ovu utakmicu, a vidjećemo za koji će rezultat to biti dovoljno", rekao je košarkaš Igokee Miloš Komatina.

Najveća opasnost po koš Igokee prijeti iz samog reketa.

"Cedevita je izuzetno jaka na visokim pozicijama. Nama su došla dva nova igrača prije dva dana, nismo još dovoljno uigrani sa njima, ali šta je tu je, skupićemo se, pomagati jedni drugima i pokušati da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu", poručio je Komatina.

Duel u "Domu sportova" počinje u 19 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar