АБА: Игокеа креће из загребачког "Дома спортова"!

На отварању нове сезоне у регионалној АБА лиги, кошаркаши Игокее играће у Загребу против Цедевите (петак, 19 часова).

Кошарка 02.10.2015 | 09:40
АБА: Игокеа креће из загребачког "Дома спортова"!

Нова сезона АБА лиге почиње данас, када ће бити одиграна четири од шест мечева. Преостала два на програму су сутра.

Игокеа нову сезону отвара изузетно тешким гостовањем у Загребу екипи Цедевите. Загрепчани ће ове сезоне играти и Евролигу, а једни су од главних кандидата за шампионски прстен на Јадрану, па ће тим Жељка Лукајића сигурно имати изузетно тежак посао у загребачком "Дому спортова".

Тренер Александровчана Жељко Лукајић свјестан је снаге Цедевите. Прије неколико дана изјавио је да је циљ Игокее у овој сезони опстанак, а већ од првог сусрета кренуће се ка испуњењу амбиција.

"Ово је уз Звезду и Будућност најјачи тим, а у њихов квалитет смо се увјерили на турниру у Новом Месту. Прва утакмица у којој ћемо покушати извући корист за нас. Немамо респект према Цедевити, покушаћемо да учимо да усавршавамо детаље који су нам потребни да остваримо свој циљ, а то је опстанак у лиги. Желимо да покажемо наш потенцијал да имамо шансу на да напредујемо", нагласио је Лукајић.

"Игоси" имају много проблема са повријеђеним играчима. Ипак, добре вијести стигле су јуче, с обзиром дас у Александровчани добили три веома вриједна појачања.

"Страшне ствари су нам се издогађале када су у питању повреде, али смо јуче добили три играча са којима ћемо мало попунити ростер. Ради се о Вуку Радивојевићу, искусном играчу који сигурно има квалитет да нам помогне, Пешаковићу који посједује индивидуални квалитет те једном перспективном играчу, Јосипу Микулићу који је стигао из Широког. Дан пред утакмицу прикључио нам се и Димић који је први пут тренирао са лоптом", истакао је Лукајић.

Велики проблем представља тешка повреда Марка Чакаревића.

"Чакаревић је изгубљен на дуже вријеме, што нам је направило велике проблеме јер је то играч на којем смо базирали своју игру. Крстић је још увијек у болници због инфекције тако да због свих тих изостанака смо имали проблем на тренинзима да се уигравамо и играмо пет на пет", истакао је тренер Игокее.

Иако су сви свјесни да је Цедевита фаворит, бх. шампион у Загреб не путује са бијелом заставом и покушаће да што скупље прода своју кожу.

"Одмах у првом колу идемо код најквалитетнијег ривала, екипе Цедевите, која је уз Црвену звезду и Будућност главни претендент за шампионску титулу. Немамо ништа да изгубимо, идемо растерећено да покушамо да направимо неко изненађење. Добро смо радили цијеле седмице, добро смо одрадили припреме, ући ћемо максимално ангажовано у ову утакмицу, а видјећемо за који ће резултат то бити довољно", рекао је кошаркаш Игокее Милош Коматина.

Највећа опасност по кош Игокее пријети из самог рекета.

"Цедевита је изузетно јака на високим позицијама. Нама су дошла два нова играча прије два дана, нисмо још довољно уиграни са њима, али шта је ту је, скупићемо се, помагати једни другима и покушати да одиграмо једну квалитетну утакмицу", поручио је Коматина.

Дуел у "Дому спортова" почиње у 19 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар