93 odsto Francuza za koaliciju s Rusijom

Ogromna većina Francuza zalaže se za stvaranje nove međunarodne koalicije, s učešćem Rusije, za borbu protiv terorističke organizacije Islamska država, svedoče rezultati ankete koju je sproveo list „Figaro“.

Svijet 30.09.2015 | 16:44
93 odsto Francuza za koaliciju s Rusijom

Na pitanje lista: „Da li podržavate novu koaliciju s Rusijom i Iranom za borbu protiv terorističke organizacije Islamska država u Siriji?“, 93 odsto čitalaca je odgovorilo potvrdno. U anketi je učestvovalo više od 48.000 ljudi.

U ponedeljak je ruski predsednik Vladimir Putin, nastupajući na jubilarnoj, 70. Generalnoj skupštini UN u Njujorku, predložio da se države „ne vode ambicijama nego zajedničkim vrednostima i interesima“.

„Na osnovu međunarodnog prava, treba ujediniti napore za rešavanje novih problema koji stoje pred nama i stvoriti zaista široku međunarodnu antiterorističku koaliciju“, rekao je Putin.

Već danas Rusija je izvela prve vazdušne napade na položaje džihadista ismalske države u Siriji.

Zapadni stručnjaci su podržali ovaj predlog ruskog predsednika. Direktor neprofitnog Instituta za istraživanje politike Srednjeg istoka Grant Smit smatra da je pristup Rusije rešavanju sirijskog konflikta konstruktivniji i realističniji od poziva Baraka Obame da se smeni predsednik Sirije Bašar Asad.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mrka kapa

30.09.2015 14:58

Pokazao je da je veliki covjek ! Svakako treba zastititi posteni muslimanski svijet od cudovista ! Politika pojedinih zemalja ne odrazava svijest njihovog naroda ! Svi smo mi isti, samo su neki losi , a drugi su posteni igraci. Za prijatelja sve ! Svaka cast Rusima !!!

ODGOVORITE
Name

He he

30.09.2015 15:24

Mudri Francuzi

ODGOVORITE