93 одсто Француза за коалицију с Русијом

Огромна већина Француза залаже се за стварање нове међународне коалиције, с учешћем Русије, за борбу против терористичке организације Исламска држава, сведоче резултати анкете коју је спровео лист „Фигаро“.

Свијет 30.09.2015 | 16:44
93 одсто Француза за коалицију с Русијом

На питање листа: „Да ли подржавате нову коалицију с Русијом и Ираном за борбу против терористичке организације Исламска држава у Сирији?“, 93 одсто читалаца је одговорило потврдно. У анкети је учествовало више од 48.000 људи.

У понедељак је руски председник Владимир Путин, наступајући на јубиларној, 70. Генералној скупштини УН у Њујорку, предложио да се државе „не воде амбицијама него заједничким вредностима и интересима“.

„На основу међународног права, треба ујединити напоре за решавање нових проблема који стоје пред нама и створити заиста широку међународну антитерористичку коалицију“, рекао је Путин.

Већ данас Русија је извела прве ваздушне нападе на положаје џихадиста исмалске државе у Сирији.

Западни стручњаци су подржали овај предлог руског председника. Директор непрофитног Института за истраживање политике Средњег истока Грант Смит сматра да је приступ Русије решавању сиријског конфликта конструктивнији и реалистичнији од позива Барака Обаме да се смени председник Сирије Башар Асад.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мрка капа

30.09.2015 14:58

Показао је да је велики цовјек ! Свакако треба заститити постени муслимански свијет од цудовиста ! Политика појединих земаља не одразава свијест њиховог народа ! Сви смо ми исти, само су неки лоси , а други су постени играци. За пријатеља све ! Свака цаст Русима !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

30.09.2015 15:24

Мудри Французи

ОДГОВОРИТЕ