Rendi nudi milion za samo jednu stvar

Džejms Rendi (86), čuveni američki mađioničar, već nekoliko decenija vodi bespoštedni rat protiv svih onih koji trikom, opsenom ili veštom podvalom pokušavaju da uvere javnost da raspolažu paranormalnim, natprirodnim moćima.

Svijet 28.09.2015 | 22:00
Rendi nudi milion za samo jednu stvar

Džejms nudi čak milion dolara bilo kojoj osobi koja može da dokaže da poseduje paranormalnu aktivnost.

– Želite milion dolara? Daću vam milion dolara – poručio je Džejms svim vidovnjacima, isceliteljima i drugima koji zarađuju novac na takozvanim paranormalnim aktivnostima, varajući lakoverne.

Rendi je ovaj izazov prvi put objavio 1964. godine, a tada je nagrada iznosila tek 1.000 dolara. Od 1964. do 1982. prema njegovim navodima, na izazov se prijavilo 650 osoba, no nijedna nije prošla preliminarni test.

One koji misle da je sve varka, Rendi uverava da je novac pripremljen na posebnom računu.

– Nema smisla samo neke prozivati da su varalice. Svi su varalice – odlučan je mađioničar, kojem je životni poziv taj da spasava lakoverne ljude od prevaranata.

Njegov životni put opisan je u dokumentarnom filmu “Iskreni lažov”, koji će ovog meseca početi da se prikazuje u SAD.

Dodaje kako je jedina razlika između mađioničara i onih koji se bave paranormalnim u tome što mađioničari ne tvrde da je njihov posao natpriroda.

Izvor: Novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Njegove pare

28.09.2015 20:06

Nije vazno kako ali sam s njim razmjenila par mejova. On pare daje ako zaradjujete novac na svojim sposobnostima ili nesposobnostima. Njegov test - u mom slucaju pitanja na koje sam slala odgovore- sam prosla ali nista od para. Ja mislim i da sam radila on ne bi dao. To je njegov trik da dobije prostor u medijima.

ODGOVORITE
Name

BOA

29.09.2015 04:24

Bas si me ubijedila. Ti pisala, citas BN portal a tolike moci imas ali eto postena pa ne radis. Poklopi se usima i cuti majke ti.