Ренди нуди милион за само једну ствар

Џејмс Ренди (86), чувени амерички мађионичар, већ неколико деценија води беспоштедни рат против свих оних који триком, опсеном или вештом подвалом покушавају да увере јавност да располажу паранормалним, натприродним моћима.

Свијет 28.09.2015 | 22:00
Ренди нуди милион за само једну ствар

Џејмс нуди чак милион долара било којој особи која може да докаже да поседује паранормалну активност.

– Желите милион долара? Даћу вам милион долара – поручио је Џејмс свим видовњацима, исцелитељима и другима који зарађују новац на такозваним паранормалним активностима, варајући лаковерне.

Ренди је овај изазов први пут објавио 1964. године, а тада је награда износила тек 1.000 долара. Од 1964. до 1982. према његовим наводима, на изазов се пријавило 650 особа, но ниједна није прошла прелиминарни тест.

Оне који мисле да је све варка, Ренди уверава да је новац припремљен на посебном рачуну.

– Нема смисла само неке прозивати да су варалице. Сви су варалице – одлучан је мађионичар, којем је животни позив тај да спасава лаковерне људе од превараната.

Његов животни пут описан је у документарном филму “Искрени лажов”, који ће овог месеца почети да се приказује у САД.

Додаје како је једина разлика између мађионичара и оних који се баве паранормалним у томе што мађионичари не тврде да је њихов посао натприрода.

Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Његове паре

28.09.2015 20:06

Није вазно како али сам с њим размјенила пар мејова. Он паре даје ако зарадјујете новац на својим способностима или неспособностима. Његов тест - у мом слуцају питања на које сам слала одговоре- сам просла али ниста од пара. Ја мислим и да сам радила он не би дао. То је његов трик да добије простор у медијима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

29.09.2015 04:24

Бас си ме убиједила. Ти писала, цитас БН портал а толике моци имас али ето постена па не радис. Поклопи се усима и цути мајке ти.