Gužve na prelazima Rača, Šamac, Brčko

Na graničnim prelazima u BiH ovog jutra nema dužih zadržavanja pri prelasku putničkih vozila, a pojačan je saobraćaj teretnih vozila na graničnim prelazima Rača, Šamac i Brčko.

Bosna i Hercegovina 24.09.2015 | 08:08
Gužve na prelazima Rača, Šamac, Brčko

Zadržavanja za ovu kategoriju vozila su višečasovna, posebno na graničnom prelazu Rača, zbog špediterskih poslova i carinjenja robe pri ulazu u BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Iz AMS navode da veliki broj poziva imaju za granični prelaz Bajakovo-Batrovci, na kojem je od 3.00 časa ponovo potpuno blokiran saobraćaj za sva vozila, a putnička vozila i autobusi između Srbije i Hrvatske mogu saobraćati preko graničnog prelaza Šid-Tovarnik, gdje su zadržavanja pri prelasku granice duža.

Na putevima u Republici Srpskoj povoljni su uslovi za vožnju, a zbog radova na uređenju dijela putnog pojasa na magistralnom putu Derventa - Šešlije, saobraćaj će privremeno biti obustavljen u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

S ciljem nesmetanog održavanja penjačkog festivala "Dril en čil" na dionici magistralnog puta Karanovac - Crna Rijeka, na lokaciji kanjona "Tijesno", do 27. septembra na snazi je privremena obustava saobraćaja od 11.00 do 11.30 časova. U vrijeme trajanja obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Na dionici ovog magistralnog puta, na lokalitetu hidroelektrane "Bočac dva", zbog miniranja terena na snazi su privremene obustave saobraćaja u terminima od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časovae.

Zbog izgradnje obilaznice na ovoj dionici magistralnog puta u mjestu Bočac saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Jednom kolovoznom trakom od 7.00 do 18.00 časova saobraća se na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, zbog rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže, na dionici magistralnog put entitetska granica /Otoka/ - Novi Grad jedan, kao i na magistralnom putu u blizini graničnog prelaza Rača zbog radova na rekonstrukciji savskog nasipa.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva - Razboj, a povremene potpune obustave saobraćaja u periodima smanjenog intenziteta neće biti duže od 45 minuta.

Na toj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od pet tona ukupne mase i viša od tri i po metra.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, zbog čega su aktivne obustave saobraćaja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je i zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, lokalitet Klakar Donji dva, od 8.30 do 15.00 časova zbog deminiranja terena na snazi će biti privremena obustava saobraćaja u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor.

Na području Federacije BiH potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici Ribnica - Maoča - Olovo zbog radova na demontaži mosta.

Radovi su u toku i na dionicama autoputa Sarajevo sjever - Podlugovi i Sarajevo sjever - Vlakovo, kao i na magistralnim putevima Jablanica - Prozor, Doboj - Gračanica, Čapljina - Stolac i Konjic - Jablanica, te u Mostaru.

Povodom vjerskog praznika Kurban Bajrama na području Federacije BiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija do sutra u ponoć.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RACA

24.09.2015 09:38

NIJE ISTINA DA KAMIONI STOJE ZBOG SPEDITERSKIH POSLOVA.

ODGOVORITE