Гужве на прелазима Рача, Шамац, Брчко

На граничним прелазима у БиХ овог јутра нема дужих задржавања при преласку путничких возила, а појачан је саобраћај теретних возила на граничним прелазима Рача, Шамац и Брчко.

Босна и Херцеговина 24.09.2015 | 08:08
Гужве на прелазима Рача, Шамац, Брчко

Задржавања за ову категорију возила су вишечасовна, посебно на граничном прелазу Рача, због шпедитерских послова и царињења робе при улазу у БиХ, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Из АМС наводе да велики број позива имају за гранични прелаз Бајаково-Батровци, на којем је од 3.00 часа поново потпуно блокиран саобраћај за сва возила, а путничка возила и аутобуси између Србије и Хрватске могу саобраћати преко граничног прелаза Шид-Товарник, гдје су задржавања при преласку границе дужа.

На путевима у Републици Српској повољни су услови за вожњу, а због радова на уређењу дијела путног појаса на магистралном путу Дервента - Шешлије, саобраћај ће привремено бити обустављен у времену од 8.00 до 16.00 часова.

С циљем несметаног одржавања пењачког фестивала "Дрил ен чил" на дионици магистралног пута Карановац - Црна Ријека, на локацији кањона "Тијесно", до 27. септембра на снази је привремена обустава саобраћаја од 11.00 до 11.30 часова. У вријеме трајања обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни путни Бањалука - Чађавица - Мркоњић Град.

На дионици овог магистралног пута, на локалитету хидроелектране "Бочац два", због минирања терена на снази су привремене обуставе саобраћаја у терминима од 11.00 до 11.30 и од 13.30 до 14.00 часовае.

Због изградње обилазнице на овој дионици магистралног пута у мјесту Бочац саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком.

Једном коловозном траком од 7.00 до 18.00 часова саобраћа се на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, због реконструкције и санације водоводне и канализационе мреже, на дионици магистралног пут ентитетска граница /Отока/ - Нови Град један, као и на магистралном путу у близини граничног прелаза Рача због радова на реконструкцији савског насипа.

У току је прва фаза изградње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици регионалног пута Горња Вијака два - Разбој, а повремене потпуне обуставе саобраћаја у периодима смањеног интензитета неће бити дуже од 45 минута.

На тој дионици преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила тежа од пет тона укупне масе и виша од три и по метра.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, због чега су активне обуставе саобраћаја више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је и забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила дужа од осам метара.

На дионици магистралног пута Бродско Поље-ентитетска граница /Брусница/, локалитет Клакар Доњи два, од 8.30 до 15.00 часова због деминирања терена на снази ће бити привремена обустава саобраћаја у режиму 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор.

На подручју Федерације БиХ потпуно је обустављен саобраћај на дионици Рибница - Маоча - Олово због радова на демонтажи моста.

Радови су у току и на дионицама аутопута Сарајево сјевер - Подлугови и Сарајево сјевер - Влаково, као и на магистралним путевима Јабланица - Прозор, Добој - Грачаница, Чапљина - Столац и Коњиц - Јабланица, те у Мостару.

Поводом вјерског празника Курбан Бајрама на подручју Федерације БиХ забрањен је превоз експлозивних материја до сутра у поноћ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РАЦА

24.09.2015 09:38

НИЈЕ ИСТИНА ДА КАМИОНИ СТОЈЕ ЗБОГ СПЕДИТЕРСКИХ ПОСЛОВА.

ОДГОВОРИТЕ