AZ Alkmar prvi put pobjedio pred Partizan!

Prvi protivnik Partizana u Ligi Evrope, AZ Alkmar pobedio na gostovanju De Grafšap 3:1. Gol Rajka Brežančića za prvu pobedu Alkmara u pet kola Eredivizije.

Fudbal 14.09.2015 | 18:20
AZ Alkmar prvi put pobjedio pred Partizan!

Svaka utakmica je priča za sebe, pa to važi i za onu u četvrtak, između Partizana i AZ Alkmara na otvaranju grupne faze Lige Evrope. Ali, forma i raspoloženje timova mogu se videti na osnovu prethodnih rezultata.

Ako se tako gleda, onda se crno-belima baš i ne piše dobro u četvrtak uveče.

Jer, Partizan je izgubio najvažniju utakmicu u srpskom fudbalu (poraz od Crvene zvezde 3:1), a sa druge strane AZ Alkmar je zabeležio prvi trijumf ove sezone u holandskoj ligi.

Na gostovanju De Grafšapu Alkmar je dobio 3:1, a prvi gol na toj utakmici delo je 26-gddišnjeg Rajka Brežančića, koji je iz Čukaričkog ovog leta došao u redove holandskog kluba i ovo mu je bio debi.

Jeste da je De Grafšap najslabija ekipa (u pet utakmica - nula bodova), ali je Alkmar uspeo da probije led i to u najnezgodnijem trenutku po Partizan.

Trener Alkmara Jon Van den Brum ishvalio je Brežančića, rekavši da je fantastičan momak, čije će iskustvo mnogo značiti ekipi.

"Brežančić je bio povređen i bilo je potrebno vreme da se prilagodi. Sada se od njega očekuje da pokaže šta ume i već je to počeo da radi", kaže strateg holandske ekipe.

Alkmar je sa ova tri boda na 13. mestu (od 18) sa pet bodova, osam manje od vodećeg Ajaksa.

Komentari / 0

Ostavite komentar