АЗ Алкмар први пут побједио пред Партизан!

Први противник Партизана у Лиги Европе, АЗ Алкмар победио на гостовању Де Графшап 3:1. Гол Рајка Брежанчића за прву победу Алкмара у пет кола Ередивизије.

Фудбал 14.09.2015 | 18:20
АЗ Алкмар први пут побједио пред Партизан!

Свака утакмица је прича за себе, па то важи и за ону у четвртак, између Партизана и АЗ Алкмара на отварању групне фазе Лиге Европе. Али, форма и расположење тимова могу се видети на основу претходних резултата.

Ако се тако гледа, онда се црно-белима баш и не пише добро у четвртак увече.

Јер, Партизан је изгубио најважнију утакмицу у српском фудбалу (пораз од Црвене звезде 3:1), а са друге стране АЗ Алкмар је забележио први тријумф ове сезоне у холандској лиги.

На гостовању Де Графшапу Алкмар је добио 3:1, а први гол на тој утакмици дело је 26-гддишњег Рајка Брежанчића, који је из Чукаричког овог лета дошао у редове холандског клуба и ово му је био деби.

Јесте да је Де Графшап најслабија екипа (у пет утакмица - нула бодова), али је Алкмар успео да пробије лед и то у најнезгоднијем тренутку по Партизан.

Тренер Алкмара Јон Ван ден Брум исхвалио је Брежанчића, рекавши да је фантастичан момак, чије ће искуство много значити екипи.

"Брежанчић је био повређен и било је потребно време да се прилагоди. Сада се од њега очекује да покаже шта уме и већ је то почео да ради", каже стратег холандске екипе.

Алкмар је са ова три бода на 13. месту (од 18) са пет бодова, осам мање од водећег Ајакса.

Коментари / 0

Оставите коментар