EP: Finci na Srbe, Slovenci čekaju Hrvate...

Košarkaši Poljske savladali su Finsku rezultatom 78:65 i na taj način obezbedili drugu poziciji u grupi A pred početak druge faze takmičenja. Slovenija je savladala Makedoniju u poslednjem kolu grupe C 62:51, ali će protivnika u osmini finala saznati tek posle utakmice između Češke i Litvanije. Reprezentacija Belgije savladala je selekciju Ukrajine 79:71 (14:19, 21:20, 24:15, 20:17) za treći trijumf u grupi D i plasman u osminu finala takmičenja.

Košarka 10.09.2015 | 18:45
EP: Finci na Srbe, Slovenci čekaju Hrvate...

Ovakvim rezultatom Finska je zauzela četvrtu poziciju i u borbi za četvrtfinale sastaće se sa selekcijom Srbije.

U narednom delu Evropskog prvenstva Poljska će se sastati sa trećim timom iz grupe B, koje mogu da zauzmu ekipe Španije, Nemačke i Turske.

Najefikasniji u pobedičkom timu bio je Adam Vačinski sa 17 poena, Ej Džej Sloter je dodao 13, a Marčin Gortat i Pžemislav Karnovski su upisali po deset.

Na drugoj strani, Šon Haf je ubacio 17 poena, Peteri Koponen je dodao 14, a dvocifren je bio i Mati Nutinen sa 11.

Finska je imala određenu prednost na početku duela, međutim Sloter i Gortat su uspeli da preokrenu rezultat i posle prve deonice Poljska je imala tri poena prednosti.

Drugi period je Finska rešila u svoju korist sa 21:19, ali većih šansi za iznenađenje nije bilo, pošto je u preostalih 20 minuta Poljska ostvarila prednost od 12 poena i rutinski privela susret kraju.

Makedonci su upisali četvrti poraz, uz samo jedno slavlje, pa će morati da navijaju za Hrvate i Grke, koji se u poslednjem meču dana sastaju sa Holanđanima, kako bi se domogli naredne faze.

Jedino je sigurno da su Grci prvoplasirana selekcija grupe, pošto imaju maksimalan učinak, dok će tek posle kompletiranja svih susreta u grupi D biti poznato ko će na Čehe, a ko na Litvance. Upravo će ove dve selekcije odmeriti snage od 21 čas u Rigi.

Najzaslužniji za pobedu Slovenije bio je fenomenalni Zoran Dragić sa 20 poena i pet skokova, a najveću podršku imao je u Alenu Omiću – koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom – 14 koševa i 11 uhvaćenih lopti. Klemen Prepelič upisao je sedam poena, a Jaka Blažič i Jure Balazic po šest.

S druge strane, u poraženom timu, najbolji je bio Vlado Ilievski sa 15 poena, ali je pravu podršku imao samo od strane Predraga Samardžiskog u vidu deset koševa i pet skokova.

Belgijanci su meč prelomili u trećem periodu kada su dobrom odbranom preokrenuli prednost rivala na pet poena razlike.

"Crvene đavole" predvodio je Žile sa 15 poena, 14 je dodao Sem van Rosom uz 6 asistencija, dok su po 11 postigli Seron i De Zeuv.

Najbolji u timu Ukrajine, koji se oprostio od Evrobasketa, bio je Fesenko sa dabl-dablom od 20 poena i 11 skokova, dok je 10 poena imao Aleksandar Lipovij.

Kornijenko je dodao 8 poena uz 9 skokova, dok je Zajcev postigao 9 poena i imao 9 uhvaćenih lopti.

Belgijanci su grupnu fazu završili sa skorom 3-2, pa čekaju rasplet preostala dva duela kako bi saznali sa koje pozicije će u Lil, a u opticaju su drugo, treće i četvrto.

Komentari / 0

Ostavite komentar