ЕП: Финци на Србе, Словенци чекају Хрвате...

Кошаркаши Пољске савладали су Финску резултатом 78:65 и на тај начин обезбедили другу позицији у групи А пред почетак друге фазе такмичења. Словенија је савладала Македонију у последњем колу групе Ц 62:51, али ће противника у осмини финала сазнати тек после утакмице између Чешке и Литваније. Репрезентација Белгије савладала је селекцију Украјине 79:71 (14:19, 21:20, 24:15, 20:17) за трећи тријумф у групи Д и пласман у осмину финала такмичења.

Кошарка 10.09.2015 | 18:45
ЕП: Финци на Србе, Словенци чекају Хрвате...

Оваквим резултатом Финска је заузела четврту позицију и у борби за четвртфинале састаће се са селекцијом Србије.

У наредном делу Европског првенства Пољска ће се састати са трећим тимом из групе Б, које могу да заузму екипе Шпаније, Немачке и Турске.

Најефикаснији у победичком тиму био је Адам Вачински са 17 поена, Еј Џеј Слотер је додао 13, а Марчин Гортат и Пжемислав Карновски су уписали по десет.

На другој страни, Шон Хаф је убацио 17 поена, Петери Копонен је додао 14, а двоцифрен је био и Мати Нутинен са 11.

Финска је имала одређену предност на почетку дуела, међутим Слотер и Гортат су успели да преокрену резултат и после прве деонице Пољска је имала три поена предности.

Други период је Финска решила у своју корист са 21:19, али већих шанси за изненађење није било, пошто је у преосталих 20 минута Пољска остварила предност од 12 поена и рутински привела сусрет крају.

Македонци су уписали четврти пораз, уз само једно славље, па ће морати да навијају за Хрвате и Грке, који се у последњем мечу дана састају са Холанђанима, како би се домогли наредне фазе.

Једино је сигурно да су Грци првопласирана селекција групе, пошто имају максималан учинак, док ће тек после комплетирања свих сусрета у групи Д бити познато ко ће на Чехе, а ко на Литванце. Управо ће ове две селекције одмерити снаге од 21 час у Риги.

Најзаслужнији за победу Словеније био је феноменални Зоран Драгић са 20 поена и пет скокова, а највећу подршку имао је у Алену Омићу – који је меч завршио са дабл-дабл учинком – 14 кошева и 11 ухваћених лопти. Клемен Препелич уписао је седам поена, а Јака Блажич и Јуре Балазиц по шест.

С друге стране, у пораженом тиму, најбољи је био Владо Илиевски са 15 поена, али је праву подршку имао само од стране Предрага Самарџиског у виду десет кошева и пет скокова.

Белгијанци су меч преломили у трећем периоду када су добром одбраном преокренули предност ривала на пет поена разлике.

"Црвене ђаволе" предводио је Жиле са 15 поена, 14 је додао Сем ван Росом уз 6 асистенција, док су по 11 постигли Серон и Де Зеув.

Најбољи у тиму Украјине, који се опростио од Евробаскета, био је Фесенко са дабл-даблом од 20 поена и 11 скокова, док је 10 поена имао Александар Липовиј.

Корнијенко је додао 8 поена уз 9 скокова, док је Зајцев постигао 9 поена и имао 9 ухваћених лопти.

Белгијанци су групну фазу завршили са скором 3-2, па чекају расплет преостала два дуела како би сазнали са које позиције ће у Лил, а у оптицају су друго, треће и четврто.

Коментари / 0

Оставите коментар