Uništen komandni centar Islamske države

Međunarodna koalicija koju predvode Sjedinjene Američke Države je bombardovala i uništila važan komandni centar i centar za snabdijevanje grupe Islamska država u regiji Ramadi na zapadu Iraka, navedeno je u saopštenju koalicijskih snaga objavljenom u srijedu.

Svijet 09.09.2015 | 22:44
 Uništen komandni centar Islamske države

Video koji je objavljen uz saopštenje o vazdušnom udaru na fudbalskom terenu prikazuje ogromnu eksploziju.

Stadion je služio kao ključni komandni centar ISIL-a u regiji Ramadi i koristilo se za skladištenje velikih količina eksploziva za ručnu izradu, oružja i municije - navela je koalicija u saopštenju.

Uništenje lokacije će na značajan način poremetiti sposobnost (ISIL-a) da izvodi svoje operacije i obezbijedi snabdijevanje boraca u Ramadiju - dodaje se.

Ramadi, glavni grad pokrajine Al-Anbar, je pao u ruke ISIL-a u maju. Njegov gubitak je bio najveći gubitak za iračke snage nakon što je ISIL osvojio velike, kompletne, dijelove Iraka u ofanzivi započetoj u junu 2014. godine.

Od tada, potpomognuti zračnim udarima međunarodne koalicije, vojnici su uspjeli vratiti teren. Međutim, veliki dio ogromnog prostranstva pokrajine Al-Anbar, na granici sa Sirijom, gdje je ISIL takođe prisutan, je van kontrole vlade.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 0

Ostavite komentar