Уништен командни центар Исламске државе

Међународна коалиција коју предводе Сједињене Америчке Државе је бомбардовала и уништила важан командни центар и центар за снабдијевање групе Исламска држава у регији Рамади на западу Ирака, наведено је у саопштењу коалицијских снага објављеном у сриједу.

Свијет 09.09.2015 | 22:44
 Уништен командни центар Исламске државе

Видео који је објављен уз саопштење о ваздушном удару на фудбалском терену приказује огромну експлозију.

Стадион је служио као кључни командни центар ИСИЛ-а у регији Рамади и користило се за складиштење великих количина експлозива за ручну израду, оружја и муниције - навела је коалиција у саопштењу.

Уништење локације ће на значајан начин пореметити способност (ИСИЛ-а) да изводи своје операције и обезбиједи снабдијевање бораца у Рамадију - додаје се.

Рамади, главни град покрајине Ал-Анбар, је пао у руке ИСИЛ-а у мају. Његов губитак је био највећи губитак за ирачке снаге након што је ИСИЛ освојио велике, комплетне, дијелове Ирака у офанзиви започетој у јуну 2014. године.

Од тада, потпомогнути зрачним ударима међународне коалиције, војници су успјели вратити терен. Међутим, велики дио огромног пространства покрајине Ал-Анбар, на граници са Сиријом, гдје је ИСИЛ такође присутан, је ван контроле владе.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар